Többször foglalkoztam budaörsi vendéglőkkel, most a legújabb tapasztalatok egy részét igyekszem röviden összefoglalni.
Budaörsön abszolút értelemben valószínűleg az olasz tulajdonú Aromi a legjobb étterem. Idén a szűk beltér kerttel és új, tágas helyiséggel bővült, sikerült megszerezniük a templommal szemközti utcácska sarokingatlanát is. Az árak nem emelkedtek, sőt, megjelentek az étlapon a válságnak köszönhető tételek, mint a mini tiramisu (650 Ft), ami azért nem kisebb a divatos pesti helyek desszertjeinél.
A túl hamar kiszáradó delicata pizzában (taleggio sajt, speck, 1980 Ft) és az erősen besűrített, de nem túl intenzív ízű vargányakrémlevesben (980 Ft) a korábbiaknál kevesebb örömet leltem, de a többi ételre (húsleves raviolival, 950 Ft; sertéssült toszkán módra, grillezett zöldségekkel, 3370 Ft) nem lehetett panasz. A borokon erősen fog a ceruza, és a pincérnek tán nem kellene nyomulni, ha egy 3 tagú társaság nem óhajt fél liternél többet meginni.
Konyha: 6 (jó)
Árszint: 3 (középkategória)
Ár-érték arány: 2 (minőséggel arányos árak)
www.aromi.hu
(látogatás időpontja: 2012. III. 24)
A lokális ár/érték bajnok talán a város nyugati végén található Mici Vendéglő. Bár a konyha továbbra se a csúcsokat ostromolja és az árak némileg emelkedtek, ha olcsó, házias étkezésre vágyunk, érdemes betérni, különösen nyáron (a belső tér nem nagyon vonzó, legalábbis nekem). A főételek jellemzően 2000 Ft alatt vannak és egy fogással jóllakhatunk. A teraszon grillezni is szoktak, a táblás ajánlatban rendszeresen megjelennek délszláv specialitások, mint pljeszkavica, razsnyici és társaik. Nem teljesen értem, hogy egy ilyen vendéglőben miért nem lehet citromból készíteni a limonádét, de mindent nem kell értenem.
Konyha: 4.5 (átlagos)
Árszint: 2 (alsó középkategória)
Ár-érték arány: 2.2 (minőséggel arányos árak)
www.micivendeglo.hu
(látogatás időpontja: 2012. VI. 18)
A sok hasonló stílusú (= konzervatív választékkal, bőséges adagokkal és nem gasztroképművészeti tevékenységgel operáló) budaörsi hely közül talán a központi elhelyezkedésű Rózsakert konyháját érzem a legjobbnak. Náluk a legrövidebb az étlap és megjelennek modern/divatos alapanyagok is. Ennek ellenére jobban járunk, ha a klasszikusok közül választunk. A citromborsos lazacomat (2300 Ft + grillzöldség 900 Ft) túlsütötték, míg az Újházi tyúkhúsleves (690 Ft), a hideg gyümölcsleves (750 Ft), a sörös csülök pékné módra (1950 Ft) és a madártej (690 Ft) rendben volt. Az aranygaluskával már akadt baj, hogy is mondjam: érdemes lenne kisebb adagban, gyakrabban készíteni. Viszont derék dolog, hogy a pincér kérdésére adott válaszunk után a számlán már nem szerepelt.
Konyha: 5.5 (átlagnál jobb)
Árszint: 2.5 (alsó középkategória)
Ár-érték arány: 2.2 (minőséggel arányos árak)
www.rozsakert-etterem.hu
(látogatás időpontja: 2012. VII. 19)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mici vendéglője: igénytelen, koszos és silány minőségű alapanyagokból főznek...
VálaszTörlésAz alapanyagok ügyében egyetértünk, az igénytelenség nyilván viszonylagos, illetve az ár függvényében értelmezhető. Kosszal az asztalokon nem találkoztam.
TörlésNekem alkalmi ebédre megfelel a hely, pár nappal ezelőtt is ettem ott valamit.