(V)együnk szart: szalámi a Tescóból

Néha már szinte sajnálom a Tescót, amikor állandóan a disznóságait emlegetik a kormány- és CBA-közeli napilapban. Annyira azért nem fokozódott az empátiám, hogy vásároljak is náluk, de Kamilla néha megteszi helyettem...


Ez a csodás(an érleletlen) "extra" szalámi került hozzánk legutóbb. Aztán a kukába került.
Beszerzés ideje: 2012. június 6.
Fogyasztható: 2012. június 7.
Hetedikén reggel tettünk kísérletet a fogyasztásra, nem jártunk sikerrel. Az illata... istenem... az undorító volt...
Jó étvágyat!
A legkisebb is számít!

Extra mexikói fűszeres bevonatú szalámi
Forgalmazó: Tesco, Fogarasi út
Beszerzési ár: 3249 Ft/kg

9 megjegyzés:

  1. Azért nem kell izgulni, a többi bolt is gagyi..kezdve a Profi egérhugyos, penészes, zsizsikes, eleve kilopott cuccaitól a Lidl lengyel, baromira felvert árú borzalmaiig. De a Spar, Interspar sem jobb. Már ne hari, de amikor látom pultban a sok "szép, frissensült" árút, amit nálunk a kutya nem venne a szájába olyan undorítóan néz ki - lila fejjel hagytam ott-, és az utánam jövő boldog arccal pakoltatja be magának (Interspar), akkor azért feltenném a kérdést: vajon miért is mernek ilyet árulni? Csak mert az emberek minden szemetet megvesznek, semmi másért! Ahogy a piacon III. osztályúnak minősített disznóeledel minőségű zöldség-gyümölcsöt is vígan árulnak, és vesznek az emberek. És még mielőtt bárki azt hinné én tesco párti, hát nem! Írtam már be panaszkönyvbe, pedig nem szokásom. Jó drágán adott kaviárt és lazacot vettem igen büdösen..többek közt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A többi láncot se akartam dicsérni, csak azok ebből kimaradtak. :)
      Törekszünk a piaci/szakbolti beszerzésre, különösen a felvágottak és a kenyér esetében, de az ilyen-olyan marketeket se kerüljük teljesen.

      Törlés
  2. Mindegyik megéri a pénzét,egyik sem jobb a Deákné vásznánál,az egyik kutya másik eb . Mit tehetünk miután a minap hallottam hogy a németek csak a magyar piacra gyártanak sajtot ,olyan minőségben ami Németországban eladhatatlan és a magyarok veszik !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számos ilyen termék van, legelébb csokoládék jutnak eszembe. Bár kijut a jóból a derék nyugatiaknak is, a régi nagy márkák (pl. Milka) termékei általánosságban és piactól/gyártási helytől függetlenül egyre vacakabbak.

      Törlés
  3. Azért nem tudom sajnálni a nyugatiakat, ...általában tízszer olyan jól élnek mint mi...,a komprádor kapitalista piaci magatartásuk , a mindent elsöprő harácsolásuk ellen nehezen tehetünk valamit ,...de ez már politika , gazdaságpolitika , agrárgazdaságpolitika...,és akkor jön az IMF,az EU meg a demokraták és a liberálisok...,nehogy már a nyúl vigye a puskát !

    VálaszTörlés
  4. Ez mind oké, sajnos nekem is hasonlóak a tapasztalataim, de... Hogyan lehet vajon elkerülni a hipermarketeket? Én is vásárolok piacon, de nem biztos, hogy van pénzem a többszörös árú -amúgy ugyanazt áruló- "kisközérteket" vagy a horribilis árú (pl. csokoládé) szakboltokat megfizetni.Arról nem is beszélve, hogy vidékre, illetve minél kisebb helyre kerülve ezek egyre kevésbé lelhetők fel, bezzeg valamelyik vagy több áruházlánc már az egész kicsi településeken is ott van. Meg aztán hentesnél is árulnak olyan szar kolbászt, májast, egyebet hogy ihaj... Vagy mire gondoltál Hapci szakboltként a felvágott beszerzésnél?
    Egyébként én is nagyon hiányolok valami olyan, könnyen elérhető és nagyobb választékú, megfizethető (nem feltétlen olcsó!), de minőségi termékeket árusító bolthálózatot, ami lehetőleg őstermelőktől szerzi be a dolgokat vagy autentikus (már ha van ilyen) magyar gyártóktól, feldolgozóktól...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az őstermelők termékei eltévednek a kereskedelem útvesztőiben...
      Tényleg szomorú vagyok, hogy a normális minőségűnek tekinthető termékek leginkább gurméboltokban/sznobtanyákon/underground forrásokból szerezhetők be. Nem hiszem például, hogy a minőségi (= döntően gyümölcsből álló, kevés cukorral készült) lekvár 20-25 dekájának feltétlen 800-1000 forintba kellene kerülnie Budapesten, miközben a termelőnél a feléért megkapom, és abból a kereskedő nyilván kap jelentős kedvezményt.
      Keresgélni kell, nincs más megoldás. Itt Budapesten azért elég jól el vagyunk látva piacokkal, el lehet menni a Nagycsarnokba is. Szakbolt: Kamilla gyakran vásárol a Hús-Mixben (ezzel nem azt akarom mondani, hogy 5 deka San Daniele sonka jól helyettesít fél kiló párizsit), szerintem elfogadhatóak és nem horrorisztikusan drágák a Brunch Pékség árui, elég jó Cserpes tejtermékeket lehet kapni sokfelé...

      Törlés
  5. Egyszer vettem ilyen szalámit a tescoban és nagyon finom volt, de másodjára amikor vettem akkor az is valami hasonló kinézete volt és hát gondoltam biztos még jó. Megszagoltam és nem volt valami jó illata, de kísérletet tettem a megkóstolására és hát majdnem elhánytam magam és egy pecig öblögettem a számat, hogy ne legyen hányingerem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az pont ilyen lehetett, mint a képen látható.
      Egyszer pizzán is kaptam hasonló állapotban levő szalámit - ha lehet fokozni, melegen még undorítóbb.

      Törlés