Alessio és Pizza EATaliano - olasz benyomások

A Pasaréti úti Alex cukrászda helyén nyílt Alessiót az Index éttermes topikjában dicsérte valaki. Nosza, egyik este megnéztük a helyet Kamillával.


Szép számmal ültek a kellemes kertben, de azért akadt szabad asztal. A kellemesen hűsítő sárgadinnye-krémlevest (790 Ft) követő tonhalas-hagymás pizza (1700 Ft) elfogyasztása után örömmel könyveltünk el egy újabb látogatásra érdemes pizzalelőhelyet. Talán csak a tonhal túlzott adagolását lehetne felróni, de azt meg minek, legalább nem sajnálták tőlünk.


A házi tészta (sütőtökös tortellini tejszínes spenóttal, 1960 Ft) nem mutatott ilyen jó képet a helyről. Először is a tészta jócskán túlhaladta azt a bizonyos fogkemény fokozatot, másrészt az igen édes töltelék és a rengeteg tejszínbe fullasztott, brutálisan fokhagymás spenót egyáltalán nem passzoltak össze.
Legközelebb eszünk desszertet is, a melegben nem volt hozzá a kedvem, ráadásul úgyse éreztem volna az ízéből semmit... másnap délben is fokhagymásat leheltem...

A Pizza Marzano hálózat szép csendben Pizza EATalianóvá alakult, eddig nem figyeltem fel a változásra. A Marzanókról nincs sok emlékem, csak egy kicsi, drága, de elfogadható pizzára emlékszem, meg egy kicsi, drága és elfogadható tiramisura.
Miután több étterem bezárt az orrom előtt, viszont éhes voltam az este 10-kor végződő városmajori teniszezés után, a Batthyány téren kötöttem ki. Nagyi palacsintázója helyett a csinos szőke pincérlánnyal ékesített olasz hely utcai asztalához telepedtem.


Az erdeigyümölcs-krémlevessel (750 Ft) semmi baj nem volt a túlzott édességén kívül, viszont a kisebbik (classic) quattro stagioni pizza (2090 Ft) látványa őszintén meglepett. Az étlapon 27 centisnek ígérték... szerencsére nem volt nálam mérőszalag. A lepényszerű produktum tésztája nem hólyagzott fel, élvezeti értéke számomra a Pizza Hut (R.I.P.) termékei környékére lőhető be. A feltétek közül a szardella szubminimális mennyiségben volt jelen. Ennek a pizzának 'worst buy of Budapest' vagy valami hasonló címkét tudnék adni... de legalább nem zabáltam tele magam...
A számla összegéből 5% két héten belül lefogyasztható és kaptam egy bónt is, ami 10% kedvezményre jogosít a következő alkalommal. Ezt szívesen átadom az első jelentkezőnek, mivel nem tervezek következő látogatást...

(látogatás időpontja: Alessio: 2012. VII. 6, Pizza EATaliano: 2012. VII. 4)

12 megjegyzés:

  1. Gondolkoztam, hogy egyszer kipróbálom az eatalianot, már nem gondolkozom. Kösz. boldi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem örülök, hogy segíthettem...
      Két ételből talán túlkapás leírni egy éttermet, de ez a pizza akkor se lenne vonzó, ha az összes kedvezmény dupláját egyből megkapná a kedves vendég.

      Törlés
  2. Szia!
    Annak idején többször jártam az Andrássy úti Pizza Marzanoban és alapvetően elégedett voltam. Viszont pár hete a Dorottya utcai ex-Marzano, most már EATaliano némiképp csalódást okozott. Én is belefutottam a borzasztó sós, ám minimális szardellába, a pizza szintén eléggé pici volt és a pincérek sem voltak különösebben kedvesek vagy vendégszeretőek.
    Vajon az EATaliano név új tulajdonost is hozott, azért ezek a változások?
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos semmit se tudok a névváltozás hátteréről.
      Én is az Andrássy úti Marzanóban ettem korábban, talán kétszer, ennél jobb emlékeim voltak róla.

      Törlés
  3. Szerintem a Marzano mindig aránytalanul drága volt és mindig sz@r is egyben. Akkor inkább már Don Pepe vagy Il Treno. Az Alessio-ban viszont mindig jókat ettünk, kár lenne, ha elcsúszna ez a korrekt kis hely.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Marzano/EATaliano abban haladja meg a Pepét és a Trenót, hogy drágább... ennek van pszichológiai értéke, így ugyanis az ember nehezebben gondolja róla, hogy sz*r... :)

      Törlés
  4. En nagyon kedvelem az Alessiot. Igaz, pizzat ott meg soha nem ettem, annyi mas izgalmas kajajuk van!

    VálaszTörlés
  5. A kritikák zseniálisak! :-) (mint mindig)
    Alessio (nem csak pizzában) a fővárosi átlagot azért megüti. Nem rossz! Lehet kicsit beleválasztottál a tejszínes jóba ... a tonnót sem sajnálták ... gondolom a túlhalmozás a magyar igényeknek' való megfelelés miatt van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, megüti, sőt. A fővárosi átlag még mindig a számomra élvezhetetlen pizza.

      Törlés
  6. Kostoltatok mar az Alessio halleveset? Szerintem zsenialis. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, de mivel ajánlod, hamarosan sort kerítünk rá. :)

      Törlés
    2. Vigyazat! Emberes adag.

      Törlés