Trinacria Da Pippo - a harmadik láncszem

A Károlyi Mihály utca e pontján nagy a fluktuáció. Pár éve még a Café Károlyi működött itt (többségében jó emlékeim vannak róla), majd követte a Peccati Di Gola nevű, szerintem botrányos olasz hely. Ők valószínűleg elnyerték méltó büntetésüket az elszenesedett aljú, viszont gumis karimájú pizzákért és a rossz menzákat idéző tésztákért, így legújabban az Andrássy úton és a Szabadság téren már étteremmel (Millennium) rendelkező, szicíliai gyökerű Pippo próbálkozik.


Az utcán csücsülünk le, igen meleg van. Késve csatlakozom Judithoz és Kamillához, picit csellengtem a belvárosban. Megviselt állapotban vagyok, így aztán azt hiszem, a pincér is olasz, pedig dehogy, Pippo éttermeiben kötelező a felszolgálóknak olaszul hadoválni. Sebaj, mi szerencsére nem pincérek vagyunk...


Csak pizzát és tésztát rendelünk (én lennék a leveses, de a híg paradicsomlevest egyszer kóstoltam a Millenniumban, ezért nem kérek). Pippo nagy focirajongó lehet, több pizza olasz klubok nevét viseli, az utolsó olasz világbajnok csapat (Berlin, 2006) híresebb játékosainak pedig külön pizzaszériát szentelt. Judit Juventust (sonka, gomba, paprika, hagyma, tükörtojás, 1800 Ft) eszik, míg én a Buffonról elnevezett darabot (sonka, gomba, olíva, articsóka, 1900 Ft) kóstolom meg. A Pippo éttermekben a pizzák elektromos sütőben készülnek és lehetne rajtuk fogást találni, de ha ezt a minőséget is negligálnám, akkor maximum három öt helyen ehetnék pizzát Budapesten. Így azt kell mondanom, ennyi pénzért, belvárosi viszonylatban rendben vannak. Kamilla gnocchi pachino (cukkini, padlizsán, koktélparadicsom, 1950 Ft) nevű tésztája is aránylag tisztes alkotás, bár a krumpligombócokat túl puhának találja.


Juditot leszámítva még nem laktunk jól, megnézegetem a desszerthűtőt. A tiramisunak (1050 Ft) már több verzióját is kóstoltam Pippónál, egy közös volt bennük: egyik se ízlett, nem voltak elég krémesek. Itt most pohárban van a holmi, reményteljesen néz ki. Sajnos a valóság kiábrándító, ez az eddigi egyik legrosszabb tiramisu-élményem: a krém nem krémes, meg van szilárdulva. Öregecskének gyanítom, de a pincér tiltakozik, szerinte pont jó, mivel a túl friss se jó. Hát, ebben igaza van, ez például egészen biztosan nem túl friss, de ettől még nem is jó, inkább határozottan rossz. A dermedt krém alatt meghúzódó piskótadarabok szárazak, nem szívták meg magukat kellően, nincs intenzív kávéízük. Egyáltalán, az egésznek semmilyen karakteres íze nincs, ételfutárcégek szoktak ilyen rettenetes vacakokat kiszállítani.
Kamilla friss és finom körtetortája (900 Ft) javítja az összképet, ezzel csak annyi baj van, hogy az eleve túl édes mártás mellé még töméntelen porcukrot szórtak rá.
Jelentős összegű italfogyasztással (4 deci szicíliai nero d'avola, 2 pohár Pilsner sör, 1 Cappy őszilé) és 10% szervizdíjjal 13100 Ft a számlánk. Ha nem a sétálóutcán üldögélnénk, gyönyörűen felújított házak árnyékában, valószínűleg sokallanám az árat a gasztronómiai élvezetekhez képest.

Konyha: 5 (átlagnál jobb)
Árszint: 3 (középkategória)
Ár/érték: 1.7 (néha ki lehet próbálni)
www.millenniumdapippo.hu
(látogatás időpontja: 2011. VII. 15)

2 megjegyzés:

  1. Bocs, de a Szabadság téren nem hogy a Pippo, de a helyén két, azt követő üzlet is bezárt már!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az infót, de bizonytalan vagyok. Amikor írtam, megnéztem a honlapjukat. A honlap szerint most is működik a Pippo, a Bankcenterben.

    VálaszTörlés