Gastro Trade Expo 2011

Június elején a szűkebb szakmának szóló kétnapos gasztronómiai rendezvény zajlott a Centralpress Kft. (Vendéglátás) szervezésében a Syma csarnokban. A Gastro Trade Expo előde a tavaly a Hungexpo egyik pavilonjában tartott Kreatív Konyha Fórum volt. Idén jócskán bővült a kiállítók köre, a látogatók mennyisége viszont sajnos nem növekedett, talán inkább csökkent. Az érdekes szakmai program és bemutatók dacára alig láttam a szereplőkön kívül szakácsot vagy vendéglőst, a különteremben zajló pódiumbeszélgetéseket többnyire 10-15 fő hallgatta.
Nem tudom, a szakmát ilyen nehéz-e megmozdítani vagy a Budai Gourmet Fesztivál nulladik (szakmai) napja vonzotta el őket? Ugyanis a két eseményt sikerült magyarosan azonos időpontra tenni, a GTS második és a BGF nulladik napja egyaránt június 2-re esett. Nyilván a naptárban nehezen akadna hasonlóan megfelelő nap a gasztronómia szereplőinek és háttériparának bemutatására...

Varju Viktor és Bíró Lajos (Bock Bisztró) - nyúlból készült ételek

A bemutatók két színpadon (Basic Gourmet és Pizza, Pastry, Bakery) zajlottak.

Maurizio Leone pizzát süt

Georges Pralus (Institut Alain Ducasse) szuvidol

Stéphane Gerphagon és Takács Lajos (Olimpia)

Ádám Csaba (Kereskedőház Café) - tojásvariációk

Varga Gábor (Desszert.eu) és Világ Viktor (Kogart)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése