Sej, a kertben ülni volna jó!

A Jardinette Vendéglő kissé morbid helyen, a Farkasréti temető szomszédságában található. Nagyon kellemes, öreg gesztenyefákkal árnyékolt kerttel és üvegfalú, télikertszerű helyiséggel is rendelkezik. Gyakran szolgál temetések utáni étkezések helyszínéül és esküvői szolgáltatóként is elég népszerű, az á la carte látogatottság viszont ismétlődő, előtte vezető sétáim tapasztalatai szerint nem túl fényes.
Érdekes a viszonyunk a Jardinette-tel. Igen közel lakunk hozzá, mégis utoljára 2007-ben látogattuk meg. A konyha nem volt rossz soha, de átütően jó se, az árak ugyanakkor elég jó helyek szintjén tartózkodnak. Egy időben kínáltak ebédmenüt is, olyan tessék-lássék módon, aztán abbahagyták. Mostanában nagy az élénkség az étterem körül: az új séf, Tóth Sándor váltotta Budai Pétert a Helyi Téma receptes rovatában, a honlap megújult és újra kínálnak ebédmenüt is. Ez utóbbi vonzott be minket február 18-án.


Délután fél 3 múlt, az étterem üres; megtudjuk, elvileg csak 2-ig lehet olcsó ebédet rendelni. Pincérünk konyhai érdeklődésére aztán kiderül, akad még menü (paradicsomleves + tengeri hal), de inkább az étlapról választunk.


A csészényi tárkonyos őzraguleves (850 Ft) példás minőségű. A hús finom puha, a zöldségek nem főttek szét, mint oly sok helyen a hasonló levesekben, a beltartalmi arányok jól eltaláltak. A marhahúsleves kis fazékban tálalva (790 Ft) impozánsan gazdagnak tűnik, atyám mégse teljesen elégedett. Nagyon sósnak találja - de az is lehet, csak nyűgös, mivel nem volt kedvére való menü.


Szüleim elé egy-egy gemenci szarvasragu burgonyafánkkal és áfonyalekvárral (2950 Ft) kerül. Az egyik porcióba feltűnően kevés hús jutott a sokféle zöldség mellett, de a ragu egyébként is kevés a körethez (5 db termetes fánk) képest. A házi burgonyafánk kiváló, könnyű, nem szívta meg magát olajjal. Érdemes megemlíteni az áfonyalekvárt. Gondolom, nem helyben készült, de kiemelkedően finom, darabos és nem túlzóan édes - hasonlót még nem sikerült vásárolnunk se itthon, se Erdélyben.


Én kivételesen vegakaját rendeltem, az egykori Malomtóra gondolva (ott egészen fantasztikus grillezett gomolyát ettem egyszer). A füstölt gomolya olajos magvakkal roston sütve, citrusos zöldségekkel (2350 Ft) tisztességes alkotás, apró hibákkal. A sajt a vártnál kevésbé érdekes, a magokat feltehetőleg csak rászórták, nem együtt sültek vele. A kíméletesen készített, némi burgonyachipsszel és naranccsal kiegészített zöldségek (répa, cukkini, padlizsán, lilahagyma) picit száraz hatásúak, a mennyiséget itt is túlzottnak érzem a főelemhez (sajt) képest.


Desszertet csak én kérek. A tradicionális somlói galuska (850 Ft) valószínűleg az optimálisnál több időt töltött a hűtőben vendégre várva. A tészta eléggé egynemű, vizes állagú, ezt kompenzálja a remek csokiöntet.
Két Cappy őszilével, 2 dl házi vörössel és egy cappuccinóval, valamint 10% szervizdíjjal kiegészített számlánk majdnem 14000 Ft. A korábbi időszakhoz viszonyítva enyhén, de egyértelműen fejlődött a konyha és a tálalás az új séf vezetésével, az adagok kissé nőttek, az árak nem emelkedtek túlzottan. Ennek ellenére némileg ambivalens érzésekkel távoztunk, most se támadt olyan hú-ezentúl-sokat-járunk-ide (best buy) érzésünk. Talán legközelebb, a kertben...

Konyha: 5.5 (átlagnál jobb)
Árszint: 3 (középkategória)
Ár/érték: 1.8 (minőséggel arányos árak)
www.jardinette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése