Sütemények elvitelre: Le Meridien

A Le Meridien szállodába hasonlóan fura érzés bemenni néhány süteményért, mint a Greshambe, viszont jobban megéri. Nekem pillanatnyilag úgy tűnik, itt kaphatók Budapesten a legjobb sütemények, pontosabban a kb. tízféle tortából álló választék minden darabja kiváló anyagokból készül és finom. Ehhez képest az áruk (850 Ft) annyira nem magas, hogy ne lehetne néha kipróbálni.


Sabayon Orange (csokoládés piskóta, feketecsokoládés sabayon mousse, narancsos-mézes créme brulée, feketecsokoládé glacage)
Royal Chocolat (csokoládéfelvert, ropogós mogyorókrém, csokoládé mousse)
Matcha (mogyorós felvert tojásfehérjével, meggyzselé, fehércsokoládé mousse, marasquino cseresznye)


A tömény csokoládés desszertek iránti vonzódásomnak - Kamilla bánatára - ezúttal se tudtam ellenállni, mindkét ilyen jellegű süti bekerült a választottak közé. A fotón is látszik, ezek a sütemények nem csak alapanyagaikban, de az ízek/textúrák változatosságában és dizájnban is jócskán túlmutatnak a hagyományos cukrászdák világán. A beltartalmat nem szeretném hosszan elemezni, aki szereti az igazi ízeket és nem kedveli az egyoldalú édességet, sok örömet lelhet bennük. A méretek ebben a kategóriában általában nem hatalmasak, de a Le Meridien süteményeit mikroszkopikusnak se lehet nevezni, szerencsére.
A neten sajnos nem leltem információt a választékról, viszont van a cégnek egy csinos, Cake Away című füzetecskéje (a recepción kérhető/elvehető), ebből felsorolom a további kompozíciókat is.

> Caramel Exotique (mandulás-gyömbéres piskóta, feketecsokoládés bavaroise, egzotikus gyümölcsök, karamell mousse)
> Gourmandise Peche (pisztáciás vajas felvert, őszibarack mousse, őszibarack kompót, fehércsokoládé fondant)
> Ceylan (fahéjas madeleine karamellizált puffasztott rizzsel, ceyloni fahéjas bavaroise mousse, pisztáciás créme brulée)
> Praline Citron (mogyorós piskóta, praliné nugát, citromos-pralinés krém, citromos créme brulée)
> Charlotte Fruits Rouges (vaníliás babapiskóta, eper mousse, málna coulis)
> Coco Noisette (mogyorós linzertészta, feketecsokoládés-rumos ganache, kókuszos-mogyorós krém, feketecsokoládé glacage)
> Napoleon (diós piskóta, diós mousseline krém, körtekompót zselé, fehér fondant)

Remélhetőleg ennyi reklám után csak eltüsszentem magam a szálloda környékén és máris csomagolják az ingyen süteményeket... :)

5 megjegyzés:

  1. De magas. Az ára.

    VálaszTörlés
  2. Igen, csak mindig igyekszem a minőséghez viszonyítani. Jó (= természetes anyagokból készült) és összetett süteményt sehol nem lehet 5-600 Ft alatt kapni a honi cukrászdákban. Nyilván némileg sznob vagyok, nekem az Auguszt környékén kezdődik az elfogadható szint. Vacakot nem veszünk, ha spórolni akarunk, sütünk itthon.

    VálaszTörlés
  3. Az öszibarackosat is megkóstolnám. No, gyűjtök rá, ha kifizettem az ácsot:-))

    VálaszTörlés
  4. Szimba: hihi, Te eléggé kedvelheted az édességeket...

    VálaszTörlés
  5. A macaronjuk is isteni, mmmmm...

    VálaszTörlés