St. Dalfour - hozzáadott cukor nélkül, édesen

A St. Dalfour márkanév megjelenésekor ezek a francia lekvárok minőségben kiemelkedtek a honi választékból. Vásároltuk is őket szorgosan, és örültünk a magyar nagyüzemi lekvárokhoz képest örvendetes beltartalomnak. Ma már más a helyzet, számos jóval drágább és magasabb gyümölcstartalmú termék közül válogathatunk, akár a márka jellemző előfordulási helyének tekinthető szupermarketekben is.


A St. Dalfour lekvárok specialitása, hogy hozzáadott (répa)cukor nélkül készülnek. Sajnos az a helyzet, hogy gyakorlatilag mindegy, a cukortartalom miből származik, ha a végeredmény nem jó. Eperből 51% sem sok, a cukrot helyettesítő anyagok (szőlőlé és datolyasűrítmény) iszonyatosan édesek, így a - halványan datolyaízű - végeredmény nem sokkal marad el édességben a szokványos, 25-40% gyümölcsöt tartalmazó, citromsavval kompenzált borzalmaktól.
A magas üvegcse csinos, de hosszú szárú kanálkával is bosszantóan nehéz belőle kikapirgálni az alsó karimában megbújó maradékot.
Bár az ideálishoz közeli eperlekvár otthoni elkészítése se egyszerű (boltban ritka a jó eper), nem hiszem, hogy ezt a hosszúkás üvegcsét leemeljük a polcról még egyszer.

St. Dalfour extra eperdzsem
Gyártó: St. Dalfour, Franciaország
Forgalmazó: Foodnet Zrt.
Beszerzési ár: 850 Ft/284 g (CBA)
Összetétel: 51% eper, szőlőlé, datolyasűrítmény, gyümölcspektin, citromlé

1 megjegyzés: