Szörpök, gyümölcsök, lányok

Mostanában egyre több szörpöt iszom.
Miért jó szörpöt inni?
Először is a jó szörp finom.
Másodszor a csapvízzel vagy szódával higított szörp fogyasztása értelmes környezetkímélő alternatívája a dobozos gyümölcslének és az ásványvíznek.


Ennyi elég is indíttatásnak, egy komoly bibi van a szörpökkel: a boltokban kapható ipari gyártmányok rémesek, a piciny delikátüzletekben lelhető csodák pedig időnként olyan elképesztően drágák, hogy az már minket is meggondolásra késztet. Nemrégiben például sikerült fél liter gyömbéres körteszörpöt vásárolni mintegy 1300 forintért, amiről utóbb kiderült, hogy kb. 1:4 arányban értelmes higítani, így aztán lett belőle bő 2 liternyi ital, 500+ Ft/l árfekvésben, amit túlkapásnak érzek.
A Benedek családdal régóta kapcsolatban vagyok. A papa, László a metszőollóimat használja a nagyrédei gyümölcsösében, a három lány pedig felváltva segített különféle kiállításokon, amikor még olyan jól ment a bolt, hogy szívesen költöttem ilyesmire.
A gyümölcsöst utóbb farmnak keresztelték, így jött létre a Benedek Gyümölcsfarm.
Gondolom, mostanra a kevésbé rafinált olvasók is rájöttek, hogy a szörpök és a Benedekek úgy érnek össze, hogy az utóbbiak elkezdtek szörpöt (és egyéb feldolgozott gyümölcstermékeket) készíteni.
Adódott, hogy tél végén rendeltem egy karton szörpöt, szamócát és málnát vegyesen, amit másnap házhoz is fuvarozott a legkisebb, viszont a nagyobbaknál nem kevésbé csinos Benedek lány, Bori. Feltehetőleg bónuszos vevő vagyok, ugyanis ingyen fuvarozta, míg szimpla vevőknek csak 10000 Ft felett ingyenes a kiszállítás a fővárosban.
Hogy a dolog érdemi részéről is írjak valamit: mindkét szörp k. jó, friss gyümölcsből készül és mentes a modern vegyipar vívmányaitól. Nem méricskéltem, de érzésre 6-8-szorosra higíthatók és pont annyira édesek, ami nekem még jólesik.

Benedek házi szamócaszörp
Gyártó: Benedek Gyümölcsfarm, Nagyréde
Beszerzési ár: 900 Ft/0,75 l
Összetétel: frissen préselt szamócalé (42%), cukor, víz, citromsav

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Valószínűleg annak a téveszmének az áldozata vagy, hogy ha valaki jót ír valamiről, az csak reklám lehet... végül is van alapja a gyanakvásnak...
      Azért el kell, hogy szomorítsalak: itt a saját vállalkozásaimon (Santoku.hu és Metszőolló.hu) kívül soha semmilyen reklám nem lesz.

      Törlés
    2. Köszönjük az elismerő szavakat és a nemreklámot!
      Benedek lányok

      Törlés