Gus(z)ta volt

Nem szeretek egyetlen, futó látogatás alapján véleményt alkotni egy vendéglátóhelyről, így a debreceni Gusta Bistróban tavaly augusztusban fogyasztott ebédünket nem írtam meg, csak pár szót feljegyeztem minden étellel kapcsolatban. Ma olvastam, a Gusta bezárt, nincs miért tovább őrizgetni a jegyzeteket és a - nem túl sikerült - fotókat.

Paradicsomleves (440 Ft) - finom.


Fűszeres mangalicasült gerslirizottóval (1490 Ft) - nagyon finom, a mélytányéros tálalást (tészta/rizottó tetején hússal) nem kedvelem.


Vaslapos kecskesajt karamellizált almával (1090 Ft) - jó, szép.


Somlói galuska (750 Ft) - jó anyagokból, ahogy kell.


Kávés kocka vaníliás öntettel - rendben, de nem erőltették meg magukat a kigondolásával.

Számla (2 dl őszilével és egy Kinley tonikkal): 5000 Ft.

Nagy kár a Gustáért! Gyöngyösi János séf és csapata munkálkodásával olyan hely lehetett volna belőle, mint a kecskeméti Bagatell: igényes alapanyagokból és technológiával készített, magyar gyökerű ételek, normális adagban, megfizethető áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése