Fermento (a Csalogány26 helyén)

Pető Balázs egykori étterme helyén pizzéria létesült, magas ambíciókkal. A legutóbbi pizzavilágbajnokságon egyes kategóriákban a Fermento pizzásai képviselték hazánkat.

Mi olyan kéthavonta járunk a Fermentóba, mivel ez az egyik legjobb pizzás hely jelenleg Budán. Legutóbb a teraszon ültünk és egy-egy Amatriciana és Ortolana pizzát (egyaránt 3990 Ft) fogyasztottunk. Ezek a csúcskategóriás kemencében rettentő gyorsan megsülnek, nápolyi stílusúak (párducmintásak) és kifogástalanok.

A borválasztékot még lehetne fejleszteni, mivel legutóbb nem találtam olyan fehérbort kimérve, ami érdekelt volna.

(látogatás időpontja: 2023. VIII. 6)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép cikk lett! Semmi értelme nincs, de nyelvhelyes valóban. Meg sok ilyet Gábor!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még sok ilyen lesz itt, eltaláltad.
      Téged hogy hívnak? Én valóban Gábor vagyok.

      Törlés
    2. Dominik Gabi

      Törlés
  2. Szalvétat hazavitted budi papírnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen csekélységre sajna nem emlékszem 2 hét múltán, de jó eséllyel így történhetett - a szám szélét általában lenyalom, a szalvétát pedig elviszem haza.

      Törlés