Da Caterina - Kata mozgásban

Volt egyszer egy Pizza 108 nevű hely Budaörsön, középkategóriás minőségű fakemencés pizzákkal, kellemes kerthelyiséggel. Nem sokkal az Aromi megnyitása után bezártak, tán nem bírt el a város két pizzériát. A hely Da Caterina néven éledt újra, a Da Raffaello korábbi üzemeltetői költöztek Budaörsre.


Ezt persze nem tudtam, de az olasz felszolgálóval megismertük egymást tavaly novemberben, váltottunk is pár szót. Leginkább arról, hogy nem az igazi a pizzájuk. Pedig van fatüzelésű kemence, nemcsak nyáron, a kertben, hanem a konyhán is. A vékony pizza tésztája száraz és sótlan volt, igen kevés, festéknyi szósszal megkenve; a rápirult-gumis sajt se volt vonzó, bár az akciós áron (990 Ft) kínált példányok annyit megértek.

Pizza januárban...
...és áprilisban

Tavaszi látogatásainkkor örvendetes változást érzékeltem: a tészta továbbra is vékony, viszont már nem száraz, talán csak a legjobb helyek legjobb pizzáira jellemző, roppanóssággal párosuló rugalmasság hiányzik némileg belőle. A mozzarella nincs rákozmálva, a paradicsomszósz elegendő, sőt, olyan példánnyal is találkoztunk, amin túl sok volt, és a közepe nyúlós-nedves maradt. Ez kevésbé zavaró, mint a cipőtalpszerűen száraz kivitel, tehát biztató az irány.


Remélhetőleg a télen tapasztalt egyéb hiányosságokat is sikerül idővel kiküszöbölni. A házi jelzőt például érdemes lenne óvatosabban használni. A házi pármai sonkás tortellini kétségtelenül az étteremnek otthont adó házban főtt, de zacskós terméknek bizonyult. Abból nem a legrosszabb fajta, de nem házi. Hasonlóan jártam a házi profiterollal, ez is jobb ipari cucc volt. Folytatható a sor a homogén rózsaszín trutyival töltött lasagnével (1290 Ft), ami azonosnak tűnt a Da Lellóban kaphatóval - talán egy helyről származnak, nem tudom.


A teszkógazdaságos megoldások felsorolásával nem elrettenteni akarom a kedves olvasókat, a Da Caterina látogatásra érdemes hely, az ár és érték viszonya rendben van, a kert klassz. Ettünk jó csirkehúslevest, csípős és kevésbé csípős paradicsomlevest, kellemesen naturális ízű sütőtökkrémlevest, nyelvhalat fehérboros-citromos szószban baráti áron (1800 Ft), hatalmas adag és élvezetes tiramisut, tehát találkoztunk sok méltányolható étellel is.


A konyhán gyaníthatóan egy szakács van, 10 főt meghaladó vendégszám felett néha bosszantóan sokat kell várni az ételre. Minőségben - és árban - a főút menti konkurencia egyelőre némileg előrébb tart, de ők sincsenek elérhetetlen magasságban.

Konyha: 5 (átlagnál jobb)
Árszint: 2.5 (alsó középkategória)
Ár-érték arány: 2 (minőséggel arányos árak)
www.dacaterina.hu
(látogatás időpontja: 2012. X. 23, XI. 28, 2013. I. 30, II. 11, IV. 23, IV. 27, V. 8)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése