Pizzériák: Cantina Pasta Fresca (R.I.P.?)

A Cantina a gyorsan bedőlt - olvasmányaim szerint csúcséttermi ambíciókat dédelgető - Meridont váltotta a Markó utcai szuterénben. Amikor január 27-én este leparkoltunk a Bajcsy-Markó sarkon a Szőlészet és Pincészet kiállításról hazafelé tartva, szállingózott a hó és süvített a szél.


A hangulatosan berendezett, kissé hiányosan megvilágított és üres étteremben jobb kedvre derülünk. Kamilla egy Unicumtól, én meg a tisztes adag, kissé darabos állagú, de rendben lévő ízű gombakrémlevestől (550 Ft).


Kamilla házi készítésű tésztát kér (gnocchi pesto e gorgonzola, 1450 Ft). A mennyiség és az állag kedvező, az már kevésbé, hogy a pestóban a brutálisan domináns fokhagyma szinte minden más ízt elnyom.


A pizzákat a Vapiano mintájára árkategóriákba sorolják itt is. Capricciosa pizzát (1150 Ft) eszem és a lényeggel, vagyis a tésztájával - a kisebb égési sérülés dacára - nagyon elégedett vagyok: középen vékony, a szélén roppanós (de nem törik-foszlik), jóval magasabb árfekvésű helyeket idéz. Sajnos a feltétek nem idéznek ilyeneket. Természetesen tudom, ennyi pénzért nem rakhatnak 10 deka parasztsonkát vagy pármai sonkát a pizzára, de a kínai konzervgombát nehezen tudom megérteni, különösen, hogy a napi ajánlatban szereplő krémleves miatt akad éppen a konyhán friss is.


Vacsoránk befejezése egy kellemesen krémes, poharas tiramisu (600 Ft), kisebb hiányossággal, nevezetesen kávéból lehetne belőle több. De ne legyünk telhetetlenek, egy kis üveg vízzel, egy koffeinmentes espressóval, 1 deci montepulcianóval és 10% szervizdíjjal is csak 5900 Ft a számlánk (4 fogás), vagyis a Cantina igen barátságos áron szolgáltatja a nem teljesen hibátlan olasz élvezeteket.

Konyha: 5 (átlagnál jobb)
Árszint: 2 (alsó középkategória)
Ár/érték: 2.5 (simán lehetne drágább is)
www.cantinapastafresca.hu

Utóirat: írás közben derült ki, ez a szimpatikus hely is bedőlt átmenetileg bezárt. A rokon Etna II.-ben (Baross tér) feltehetőleg mások az árak, bár bizonyítékot a néhol bájosan magyartalan és frissítetlen honlapról nem tudtam kibogarászni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése