Étterem Hét - három fogás háromezerért

Újszerű kezdeményezés sajtótájékoztatójára invitáltak múlt szerdán a Citadella Panoráma étterembe. A DiningCity étteremkereső 5 éve, Hollandiában indította el a 'restaurant week' projektet. A volt keleti blokkból nálunk vetették meg leghamarabb a lábukat, májusban lesz az első rendezvény Budapesten.


Kiss Zoltán, a DiningCity itthoni képviselője röviden bemutatta a programot, majd a holland főszervező, Floris van Altea következett. Az "Étterem Hét" keretében 25 budapesti közép- és felsőkategóriás étteremben 3000 forintos egységáron fogyaszthatunk esténként 3 fogásos menüt május 16-tól május 22-ig. Az éttermek csak kapacitásuk egy részét kötik le erre a célra, hogy megelőzzék a túlzsúfoltságot és a szerviz minőségének csökkenését. A konkrét megvalósítás (kínálat) éttermenként eltér, lesz, ahol egy, máshol két-három menü áll rendelkezésre, míg egyes helyeken szélesebb kínálatból szabadon válogathatunk. Zárásként Müncz Gábor séf (Múzeum Kávéház) a saját verziójukat (két húsos és egy vegetariánus ételsor) ismertette.
A Budapesti Étterem Hét keretében kizárólag online foglalás lehetséges a DiningCity.com által működtetett, április 21-én beélesített étteremhét weboldalon keresztül. Itt az éttermek kedvezményes menüi megtekinthetők és a rendszer naprakészen összesíti a foglalásokat, vagyis láthatjuk, melyik helyen hány szabad hely van még egy-egy estére. A programban 25 étterem vesz részt: 220 Éves Pince (Symbol), Bonfini Kert, Chez Daniel, Chelsea, Citadella Panoráma, Clock, Fuji, Godot, Italian Fusion (Symbol), Jardinette, Kaltenberg, Kárpátia, Kisbuda Gyöngye, Krizia, L 19, Múzeum, Náncsi Néni, Premium, Puskás Pancho Sport (Symbol), Remiz, Robinson, Rozmaring, Ruben, Rustico, Zorbas.


A felsoroltak között remélhetőleg minden érdeklődő talál kedvére való helyet és ételsort vacsorára, egy jobb ebédmenü áráért. Szubjektív benyomásom szerint a legfelső liga tagjait nem nagyon mozgatta meg a kezdeményezés, de ez a torkos csütörtökök esetében is egyre inkább megfigyelhető.


A dekoratív kóstolófalatkák megszemlélése és némi langyos alkoholmentes pezsgő elfogyasztása után kisétáltam a Citadellán forrongó tavaszi nyárba. Ez volt az első nap idén, amikor melegnek éreztem a farmernadrágot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése