Dolfin csokoládék



Gyártó: Dolfin S.A., Belgium (www.dolfin.be)
Forgalmazó: Második Belga Praliné Kft.
Beszerzési ár: kb. 800 Ft (70 g)
Összetétel: kakaómassza, cukor, kakaóvaj, kávé vagy narancshéj-fahéj-gyömbér vagy rózsabors, vanília, szójalecitin

Vége a csokoládék szezonjának, bár mi nyáron is szoktunk eszegetni, csak szerényebb mennyiségben. Kivételesen nem egyetlen termékről, hanem egy komoly márkáról írok afféle amatőr (nem szponzorált) reklámposztot.
Az elmúlt hetekben háromféle Dolfin étcsokoládét kóstoltunk, az őrölt kávésat (Noir Au Café Moulu), a narancsos-fűszerest (Plaisirs d'Hiver) és a rózsaborsost (Noir Au Poivre Rose). A Dolfin csokik - az elit gyártók szokásaihoz híven - nem 100 grammos kiszerelésben kerülnek piacra, de a gondos és vastag csomagolás némileg ducibbnak sejteti a táblákat a valóságosnál. Más problémát nem tudok említeni, a csokik nagyon jók, legalábbis én nem sok számottevően jobbat kóstoltam eddig. A kakaótartalmuk nem rettentő magas, "csak" 52%, de a jobb csokoládék iránt érdeklődő fogyasztók előbb-utóbb úgyis rájönnek, hogy egy csokoládé minőségéről a kakaótartalom százaléka nem sokat mond. Vannak nagyon gagyi termékek is a csomagolásra hatalmas betűkkel nyomtatott 70-80%-os mutatóval, a jó márkáknál viszont a tejcsokoládék is egész más világba vezetnek, mint az egyre ócskább Milkák és társaik.
A Dolfin táblák csokoládéja kiváló, a fűszerek/meghatározó összetevők adagolása pedig - szerintem - optimális: nem tolakodóak az ízek, de nagyon hosszan megmaradnak a szánkban. Aki a Lindtek fölött is ki akar valamit próbálni, annak a Dolfin 70 grammos csokijai viszonylag megfizethető alternatívát jelenthetnek.
Kamilla az Árkádban vette a fenti csokoládékat, de kaphatók a lakóhelyünkhöz közelebb is, a gyulai Kézműves Cukrászda boltjában (Veres Pálné utca). Itt érdemes a fagylaltot is megkóstolni, mint én tettem tegnap. A tejkaramelles gombóc nem volt különösebben izgalmas, viszont a narancsos étcsokoládé ízéhez foghatóval eddig csak igen jó csokikban (pl. Lindt narancsos étcsokoládé) találkoztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése