Borssó (Budapest)

Háromtagú gasztrokommandónk bő hónapja a feldúlt Királyi Pál utca sarkán levő, gyorsan népszerűvé vált bisztróban költötte el vacsoráját. A szomszédos, kevés időt megélt Sinatráról kellemes emlékeim vannak, de a Borssó se bizonyult rossz választásnak.


Forrás: www.port.hu

Az ötfűszeres sárgarépa krémleves petrezselyemhabbal nem nyerte meg Juditot különösebben, de nagy baj se volt vele. A parajleves vörösmárnával és paprikahabbal az én tetszésemet nem nyerte el: a márna markáns íze nem ad hozzá semmit a parajhoz, a hal idegen test a levesben. Az aktuális - szerencsére lassan lecsengő - divat szerint bizonyos szint felett szinte kötelező habokat pedig nem kedvelem...
A főételek lényegesen nagyobb élvezetet okoztak. Az omlós kacsacomb baconos-sajtos burgonyatortával és céklapürével jól eltalált összeállítás és minden eleme hibátlanra sikerült. A fogas kárpáti módra vajas-kapros gnocchival szintén remek fogás (tucatnyi variáció után rettentően szeretném tudni végre, a "kárpáti" szó hogyan is írandó). Elém erdei gombás rizottó parmezánkosárban érkezett, majd tűnt el, teljes megelégedésem közepette. :)
A desszertek egyike nem a főételek színvonalát hozta: a mákosguba madártejben c. kompozíció már a látványban megbicsaklott (nevetséges miniadagot adnak), majd az ízek sem derítették sokkal jobb kedvre Kamillát. A kissé marketingnevű somlói galuska torony (rétegzett somlói) és az étcsokoládé vulkán vaníliafagylalttal és narancsbefőttel finom volt, de az áraikat jócskán túlzottnak éreztem a beltartalomhoz képest.
Ezzel elérkeztünk a vacsora konklúziójához is: a Borssó kellemes hely, a főételek nagyon rendben vannak, a felszolgálás kiváló, de ennyi pénzért találunk jobb ajánlatot is a városban, hasonló jellegű helyeken. Jattal majdnem húszezret fizettünk, konszolidált borfogyasztás mellett. Ezért nem érzem csak, hogy feltétlen visszavágynék a kellemes hangulatú, de igen kényelmetlen székekkel és szűkös belmagassággal rendelkező bisztróba.

Konyha: 6 ()
Árszint: 3 (középkategória)
Ár/érték: 2 (minőséggel arányos árak)
www.borsso.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése