Klassz (Budapest)

A Klasszban akkor jártunk utoljára, amikor még Molnár Gábor volt a konyhafőnök. Ő azóta már Pécsről is továbbállt (Németországba), de az utóda, Salamon Balázs is klasszul végzi a munkáját...


Forrás: www.klassz.eu

Beköszöntő falatként finom házikenyér érkezik vajjal, kissé megkésve, mivel csak pár másodperccel előzi meg a csicseriborsó krémlevesemet. Ez persze nem zavar, hiszen alig csiszolt gurméként szívesen eszegetek vajaskenyeret a leves kanalazása közben is. A krémleves állaga és íze egyaránt tökéletes, betétként egy darabka kecskesajt is került bele.
Kamilla főétele, a pirított mie tészta scampival és zöldségekkel a "jó, de semmi különös" kategóriába sorolható. Én két fogást kombinálok, kacsamellet kérek vargányás rizottóval. Elsőre eltévesztik a konyhán, de a hibát gyorsan korrigálják, és megérkezik életem egyik legfinomabb kacsamelle, hozzá méltó színvonalú rizottóval körítve...
Az adagok - szerintünk - optimálisak, simán végig lehet enni 3 fogást, de éhes szerencsére nem marad senki, kenyérfogyasztás nélkül se.
Zárásként két desszertet felezünk meg. A csokoládétorta fagyival című kreáció szimpla neve mögött emlékezetes beltartalom: egy nagyon sűrű, lágy, de nem túlédesített/tömős csokitorta található. A citromos sajttorta piros gyümölcsökkel kellemes, de ebből a műfajból lehet jobbakat is lelni fővárosunkban (pl. az 57-ben).
A menüt többféle fehérborral (Béla és Bandi Pinot Gris 2008, Bussay Rajnai Rizling 2007, Figula Sauvignon Blanc 2008, Miklóscsabi Csoda 2007) kísértük. A borok közül egyértelműen az utolsó (móri ezerjó) emelkedett ki, míg a kultborásszá vált Bussay doktor tompán hömpölygő, fás és alkoholos rajnaija nem tetszett egyikünknek se.

Konyha: 8 (klasszis)
Árszint: 3 (középkategória)
Ár/érték: 2.7 (simán lehetne drágább is)
www.klassz.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése