Giusto (Budapest)

A Giusto tavaly tavasszal nyílt meg. Pozitív olvasmányaim (pl. Dolce Vita) alapján átautóztunk szüleimmel a pesti Dunapartra ebédelni.


Forrás: www.giusto.hu

A bejáratnál egy kedves hölgy és a szívrohamban tavaly tavasszal elhunyt nagyszerű fehérvári jéghokis, Ocskay Gábor emléke fogadott. Mint később megtudtam, Ocskay az étterem egyik megálmodója és tulajdonosa volt.
A Giustóban 15 óráig rendelhető ebédmenü. Pár perccel a határidő előtt érkeztünk, pincérünk ennek ellenére közölte, már nem ehetünk menüt, mert minden elfogyott. Később kissé megenyhült, így megkóstolhattam a heti menüben szereplő krumplilevest...
Ez (krémleves + fölös mennyiségű krumplidarabka) nem okozott csalódást, hasonlóan a ravioli betétes, sáfrányos húsleveshez (ravioli in brodo). Folytatásnak tésztát választottam volna, de ezekről a pincér becsületesen bevallotta, hogy - borsos áruk ellenére - ipari termékek. A pizza se olcsó a Giustóban, viszont mindent tud, amit egy pizzából elektromos kemencében ki lehet hozni. Finomabb volt, mint a legtöbb budapesti, fakemencében készült konkurense.
A többi főételre (vajhal és szűzérme) se lehetett panasz, így megkockáztattam egy desszertet is. A tiramisu házinak, de az előző fogások színvonalához méltatlannak bizonyult. A szükséges összetevők alig voltak érzékelhetőek benne, ellentétben a nagyon is érzékelhető növényi "borotvahabbal" (brrr).
Egy jó kávé után 11000 forinttal könnyebben és kissé ambivalens benyomásokkal távoztunk az ízlésesen modern berendezésű helyről. A Giustóban se sok hiányzik ahhoz, hogy igazán jó étterem váljék belőle. A konyha elég jól teljesít és az árak elérik a középkategória felső határát. Más területeken még akad előrelépési lehetőség...

Konyha: 5.5 (átlagnál jobb)
Árszint: 3 (középkategória)
Ár/érték: 1.8 (minőséggel arányos árak)
www.giusto.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése