Roxane (Budapest)

A Gold Bisztró bezárt az orrunk előtt, így került a képbe estebédünk elköltéséhez a Roxane. Összességében jó emlékeink voltak a helyről és most sem csalódtunk.


Forrás: www.port.hu

A többterű, kellemesen modern berendezésű étteremben sok esti foglalás volt, de némi szerencsével megcsíptük az utolsó négyfős asztalt. Ennek csupán annyi jelentősége van, hogy a pirinyó kétfős asztalokhoz a testes Hapci nem szívesen telepszik le...
Az előételeket és leveseket ezúttal mellőztük. Kamilla vajhalat kért tejszínes-garnélás mártással, míg én baconba tekert bélszínt (medium rare) választottam erdei gombákból remélt mártással. A jól elkészített húsokhoz mindkét tányéron osztályon felüli házi burgonyafánkot körített a séf. A mártások elég harmatosak (jellegtelenek) voltak, más kifogásunk nem akadt. Az adagok megfelelő méretűek, vagyis a mennyiség nem kevés, de pusztán a főételt nem is kell Bilagittal lefojtani.
Tavaly kóstoltam a ház rettenetes (hajtás mentén eltörő), mikróban abált palacsintáit, így inkább a másik 3 desszertből (somlói, csokimousse, tiramisu) kértünk kombinációt. Ez gyönyörű tálalásban (3 gombóc átlósan egy téglalap alakú tányéron) érkezett és minden eleme igen finomnak, ha nem is felülmúlhatatlannak bizonyult.
Szimpatikus és udvarias pincérünk - a borok kései kihozását leszámítva - feladatait kifogástalanul oldotta meg.
A Roxane-ban csak néhány konyhai és egyéb apróság hiányzik ahhoz, hogy igazán jó étterem legyen. Honlapja pl. már évek óta készül. Remélhetőleg a fáradságos munka idővel frenetikus eredményt hoz...

Konyha: 6 ()
Árszint: 3 (középkategória)
Ár/érték: 2 (minőséggel arányos árak)
www.roxanecafe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése