tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post7863428634424167515..comments2024-03-11T02:21:56.822+01:00Comments on GasztroJazz: Lamb & Leo - a fájin dájning és énHapcihttp://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-23824127587097795202016-04-20T19:56:44.525+02:002016-04-20T19:56:44.525+02:00Engem elég kevéssé érdekel a tálalás, különösen an...Engem elég kevéssé érdekel a tálalás, különösen annak a trendjei. :)<br />Az egy időben - bizonyos szint felett - szinte kötelező haboktól pl. sikítófrászt kaptam, a csíranövénykék funkciótlan/extenzív használatát se érzem semmivel se jobbnak, mint a csárdagasztronómia ikonikus paradicsom-uborkacikk kombóját, a manapság desszerteken "kötelező" (és többnyire fagylalt aládúcolására használt) morzsát meg legalább annyira unom, mint anno a takonyszerű habokat.<br />A séf úr nyilvánvalóan vonzódik a sok elemből építkező ételekhez, és egyes esetekben mintha nem tudna választani, hogy mit is adjon a hús mellé. Ennek legkirívóbb példája az első tányér (kétféle káposzta, ebből az egyik tésztahengerben, cukkini, sült hagyma és még burgonya is) - kevesebb több lenne és letisztultabb. Gondolom, az lehet a háttérben, hogy a köreteket a vendégek óhajára meg kellett nyomni, de húsból nem adnak többet és ragaszkodnak a szimpla bisztrósnál kissé bonyolultabb ételekhez, így némileg felborultak az arányok. Ezt én nem érzem akkora problémának, szívesen eszem egy tányéron sokfélét is, de kétségtelenül jobban mutatna a kevesebb elemből álló kompozíció, és nagyobb lenne rá az esély, hogy minden elem kellően melegen jut ki a vendéghez.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-20994697949220698332016-04-20T16:30:19.283+02:002016-04-20T16:30:19.283+02:00Igazán élvezetes beszámoló! Az Arcade (elődje) töb...Igazán élvezetes beszámoló! Az Arcade (elődje) több, mint ötven éve volt kedves helyem, a frissen készülő resztelt májával. Most a fotók láttán elbizonytalanodtam: érdemes kipróbálni? Lehet, hogy a fogások finomak, sőt nagyon finomak, de a tálalás... Mintha nem ezt a trendet láttam volna az utóbbi időben.<br />MackóúrAnonymousnoreply@blogger.com