tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post2722132668752500728..comments2024-03-11T02:21:56.822+01:00Comments on GasztroJazz: Beszélgetés Takács LajossalHapcihttp://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-11626445377238524542011-05-28T13:23:38.462+02:002011-05-28T13:23:38.462+02:00Before: Én sem azt mondom, hogy halál a púpos tány...Before: Én sem azt mondom, hogy halál a púpos tányérra, csak maradjon alternatívaként, ne egyetlen lehetőségként. :)ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-7503446343229193362011-05-28T11:10:16.826+02:002011-05-28T11:10:16.826+02:00Azért néhanapján én szeretem a púpos tányérokat......Azért néhanapján én szeretem a púpos tányérokat... :)<br />De tény, Lajosnál mindig végigenném az egész táblát.Beforehttps://www.blogger.com/profile/09726439390248717708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-61147678051080916742011-05-26T10:59:51.827+02:002011-05-26T10:59:51.827+02:00Névtelen: Nekem épp ez a bajom a hazai éttermek 90...Névtelen: Nekem épp ez a bajom a hazai éttermek 90%-ával, hogy egy fogásnál többet nem lehet megkóstolni, mert púposra rakják a tányért. Én szeretek végigenni egy legalább 3 elemből álló menüt, és így minél többfélét kipróbálni, hiszen valószínűleg egy ideig megint nem járok arra.ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-23563152758542777592011-05-26T07:51:07.208+02:002011-05-26T07:51:07.208+02:00Gyakran még ennyire sem vagyok kíváncsi, amikor ét...Gyakran még ennyire sem vagyok kíváncsi, amikor étterembe megyek, de a beszélgetés adja.:)<br /><br />Vándorló emberek vagyunk az országban és be-beülünk helyekre, de többnyire felejthető, ritka, hogy visszavágyom. De az valami biztonság az életemben, hogy tőlem 15 percnyire itt az Aranyhal és kiszámíthatóan ízletes minden!<br /><br />Nekem fontos, hogy ne legyen fűszeres, ne legyen túl édes vagy sós vagy csípős! Szeretem a tejszínes szószt, ez hallal és galuska, aztán paradicsom saláta. Desszertet és levest nem kérek. Egy főételen kívül más nem fér belém.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-52488729048018933512011-05-26T01:27:44.054+02:002011-05-26T01:27:44.054+02:00Ehran: nem vitázni mentem oda, hanem kérdezni... :...Ehran: nem vitázni mentem oda, hanem kérdezni... :)<br />Süllő és ponty ügyében igen autentikusnak gondolom magam, kíváncsi lennék például, több fordult-e meg belőlük Lajos kezében, mint az enyémben. Abban biztos vagyok, egy gyakorlott ember a tányéron meg tudja különböztetni a frisset az átlagos (ipari) mélyhűtöttől. Én erre saját halnál nem mindig vagyok képes, ha betartottam a - max. pár hetes - hűtés előtt azokat a szempontokat, amiket emlegettem korábban.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-34990352896122806582011-05-26T00:40:36.546+02:002011-05-26T00:40:36.546+02:00Köszi, gratulálok hozzá, jó volt!
"Süllőnél ...Köszi, gratulálok hozzá, jó volt!<br /><br />"Süllőnél már jelentős különbség van a friss javára, ráadásul elég jól el is tartható pár napig mélyhűtés nélkül. Ha nem használjuk fel azonnal, inkább levákumozzuk."<br />Legalább 3 helyen hallottam Tőled, hogy lecsaptál arra, miszerint nincs észrevehető különbség a friss és a fagyasztott között, itt mégsem kötöttél bele. Öregszel? :)ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-83079742413255329992011-05-25T23:10:13.948+02:002011-05-25T23:10:13.948+02:00Triesztből kapnak friss halat, hetente egyszer (ke...Triesztből kapnak friss halat, hetente egyszer (kedden). Aznap halas menü van este, egy ilyenről írtam is tavaly (felül megkereshető a tesztek között).<br />A friss hal szeme fényes, kopoltyúi vörösek, húsa ruganyos, bőre nem nyálkás (kivéve az eleve ilyen fajokat).<br />Ha ennél többre vagy kíváncsi, meg kell interjúvolnod Lajost! :)Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-40621671100176661122011-05-25T19:11:08.438+02:002011-05-25T19:11:08.438+02:00Igen.:) És mást is.
A legjobban a halat szeretem....Igen.:) És mást is.<br /><br />A legjobban a halat szeretem. Azt mondják, nem túl egészséges, mert a tenyésztett fajtáját mindenfélével etetik, a tengerben élők pedig higanyt tartalmaznak.<br /><br />- Ti milyen halakat használtok az étteremben? Fontos-e odafigyelni erre napjainban? Miből láthatom laikusként, hogy az általam fogyasztott hal "korrekt"?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-14505696482182702042011-05-25T00:00:35.810+02:002011-05-25T00:00:35.810+02:00Feltehettem volna ezt a kérdést?
Vagy válaszolni p...Feltehettem volna ezt a kérdést?<br />Vagy válaszolni próbáljak?<br />Legközelebb megkérdem. Bár fárasztó meló az interjúkészítés, nem is gondoltam volna, mennyire.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-36424451533442984782011-05-24T20:39:49.286+02:002011-05-24T20:39:49.286+02:00Olvasóink között nyilván akadnak olyanok, akik nem...Olvasóink között nyilván akadnak olyanok, akik nem szakmabeliek, ugyanakkor mégis érdekli őket a téma vagy netán szóbakerül valahol, esetleg hallják.<br /><br />- Kérlek, beszélj nekünk arról, miképpen szuvidoljátok illetve vákumozzátok a halat? Ezek az eljárások változtatnak-e az élelmiszer minőségén? Ha igen: miben?Anonymousnoreply@blogger.com