tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post1969737932441752987..comments2024-03-11T02:21:56.822+01:00Comments on GasztroJazz: Tommy (di Napoli), mi lesz veled?Hapcihttp://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-22764174270146986122014-07-25T11:03:41.325+02:002014-07-25T11:03:41.325+02:00Sok a pizzéria, de a tényleg jók túlzottan nem sza...Sok a pizzéria, de a tényleg jók túlzottan nem szaporodtak meg, a nagy hármashoz talán a Da Mario és a La Botte zárkózott fel az újonnan nyitottak közül.<br />Én imádom a pizzát, de szerintem van már bőven elég pizzéria, hamburgerező, kínai csumizó, sőt, lassan phó-kimérő is, a gyroszosokból pedig határozottan túlcsordulást érzek a belvárosban.<br />Igazából annak örülnék, ha divatba jönnének a jó pörköltözők, vagy ha magyar dolog nem tud divatba jönni, legyen még néhány jó indiai kifőzde, különösen Budán. :)Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-78105457764641443522014-07-25T10:54:49.534+02:002014-07-25T10:54:49.534+02:00Ne érts félre, én is sok sikert kívánok "Kása...Ne érts félre, én is sok sikert kívánok "Kása" éttermének. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy sok évet pólózott Olaszországban. Ahhoz azonban, hogy egy étterem sikeres legyen, számos feltételnek kell teljesülnie (például megfelelő irány [egy időben a sushi volt menő, manapság a tapas; a pizzériák most is népszerűek, de már rengeteg van Bp-en, nehéz kiemelkedni a mezőnyből, főleg, ha versenyképes árakat akar valaki tartani], profi chef, minőségi alapanyagok, barátságos és intelligens(!) felszolgálók [ezek már többnyire külföldre mentek az elmúlt 10-15 évben], jó lokalizáció [bár van kivétel, ami erősíti a szabályt: Anyukám mondta], igényes és tiszta belső, egyediség [amivel kiemelkedik a szürkeségből], hatékony marketing, normális árak [több étterem éppen az "elszállt" árak miatt bukott meg]).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-75595858702656726192014-07-23T23:45:58.315+02:002014-07-23T23:45:58.315+02:00Úgy képzelem, hogy Kásás Tamás közel 10 év nápolyi...Úgy képzelem, hogy Kásás Tamás közel 10 év nápolyi tartózkodás alatt ehetett eleget étteremben ahhoz, hogy kellően értsen az olasz gasztronómiához. Az üzemeltetéshez nyilván nem ért, ahhoz remélhetőleg az üzlettársa ért.<br />A nyitást övező káoszból, a konyhai stáb távozásából és a kettejük médiabéli megnyilvánulásaiból úgy tűnik, hogy valahol elcsúsztak a dolgok. A vendégek is megritkultak, ma legalábbis alig láttam embert bent és a teraszon a Tommy előtt autózva.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-91832975092267429652014-07-23T16:31:06.397+02:002014-07-23T16:31:06.397+02:00Az a szomorú, hogy minden sportolónak csak az jut ...Az a szomorú, hogy minden sportolónak csak az jut eszébe a karrierje befejezése után, hogy könyvet ír és éttermet nyit (pl. Kokó is). A probléma az, hogy ha valaki nem ért sem a gasztronómiához, sem a közgazdaságtanhoz, akkor is éttermet akar nyitni... A helyükben inkább egy befektetési tanácsadóval konzultálnék. Lehet persze, hogy nem is befektetésnek tekintik, hanem egy pénznyelő hobbinak. Ehhez viszont sokkal nagyobb tőke és/vagy folyamatos magas bevétel kell (ld. pl. Gerendai - Costes), mert egyébként nem lehet sokáig csinálni.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-30895243386294781242014-07-18T12:46:00.033+02:002014-07-18T12:46:00.033+02:00Alighanem az írásom a kisebb problémák közé tartoz...Alighanem az írásom a kisebb problémák közé tartozik Tommyék háza táján...Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-41943838482544782822014-07-18T11:40:36.309+02:002014-07-18T11:40:36.309+02:00Kötekedésre ilyen türelemmel és tárgyszerűséggel v...Kötekedésre ilyen türelemmel és tárgyszerűséggel válaszolni... Minden tiszteletem.Dorozsmai Endrehttps://www.blogger.com/profile/12949240946552914873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-23487288892384189202014-07-16T15:20:43.768+02:002014-07-16T15:20:43.768+02:00Pár dolgot próbáljunk azonosan értelmezni... hátha...Pár dolgot próbáljunk azonosan értelmezni... hátha sikerül...<br />- Nem a botrány miatt mentem újra, hanem a pizzáért. A pizza már nem olyan, mint volt, ez a fotókról is látható, sőt, világlátottság nélkül is.<br />- A pizza "jellegét" nem a talpának égettsége adja, hiszen az egy hiba, akár nápolyi pizzaművész csinálta, akár magyar nemművész.<br />- A pizza elkészítése kivételesen összemérhető a gyorséttermek sebességével, sőt, a jobb helyek (magas hőfokú fatüzelésű kemence) a gyorsabbak.<br />- Egy pizzériában elfogadhatatlan, ha majdnem 2 óráig tart egy pizza és egy desszert elfogyasztása. Ha ráértem volna ennyi ideig enni, nem ide megyek és nem pizzát rendelek.<br />- Nyilván a humorom hiánya az oka, de továbbra se értem, miért hasonló balfogás egy kritika több héttel későbbi megírása, mint a csigalassú kiszolgálás és a pincér elfeledkezése a vendégről.<br />- Nem promotálni és nem fikázni, hanem enni járok étterembe. Alapból minden étterem iránt jóindulattal vagyok. Szívesen ülök "hülye magyarok" között is.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-89491989468279127782014-07-16T08:56:39.137+02:002014-07-16T08:56:39.137+02:00Gyenge egy étterem ez amúgy.... Nagy cigányvakítás...Gyenge egy étterem ez amúgy.... Nagy cigányvakítás az ujgazdagoknak..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-50495128324269889092014-07-16T08:13:52.030+02:002014-07-16T08:13:52.030+02:00Szia!
Köszi a választ.A röhögéstől írtam össze-vis...Szia!<br />Köszi a választ.A röhögéstől írtam össze-vissza szó ismétléssel.<br />A helyzet az, hogy neked van azt hiszem problémád.<br />A nagy magyar mentalitást hozod. Ettől mondjuk az éttermek többsége üresen kong, kivéve amikor külföldiek ülnek bent.Illetve pár celeb hely.<br />Tulajdonképpen, azért mentél másodszor saját bevallásod szerint is,mert a bulvársajtóban olvastál ezt-azt.Én is..hát nálunk a negatív reklám a jó reklám ,úgy fest...<br />A nápolyi autentikus dolog az pont azért felejtős lassan, mert azok nem gyorsétteremekbe járnak...hogy a fenébe legyen az, ha futószalagon kéne kidobálni a pizzákat.<br />A káosz az elején is borítékolva volt pont ezért...de viszont túlzásokba sem kéne esni.<br />Te például 10 perc alatt megetted a tied és 22.00-ra már segítő kezeket kellett volna nyújtanod valahol...<br />Komolyan én már a kólám sem tudtam rendesen meginni,mert a pincérnő futva érkezett , hogy akkor kérek-e jeges kávét stb...<br />Első alkalommal égett volt a pizzád, a második alkalommal viszont már jellegtelennek tartottad...vajon miért?Mert olvastad, hogy az egyik nápolyi elment..a ˇnagyˇ...én úgy láttam most is egy olyasmi forma van, csak kisebb színházzal.<br />A két mentalitást : a nápolyi konyha személyzetet kellett a magyar vendégek...többnyire nem világot látott agyával összeegyeztetni...nem egyszerű.<br />Én remélem, hogy a tulajdonos nem fog mindenben alkalmazkodni a nagy magyar igényekhez, mert akkor bele fog süllyedni az itteni átlagba.<br />Igazából a végén az, hogy te 15-én hoztál le egy 26-án tett látogatást ,amelyben pont a pincér lassúságát emeled ki meglehetősen vicces volt...és az, hogy ezt az iróniát nem vágtad...akkor mindegy...na ezért nem szabad ilyen kriktikák után ugrani és egyből változtatni mindenen !!! ;)<br />Üdvözlettel:<br />Nyúl<br /><br />Én a kényelmi szolgáltatások közül a wifit kérném,meg a bankkártyás fizetést minnél előbb.<br />És több külföldi vendéget szedjetek össze...nem akarok csak hülye magyarok közt ülni :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-66898863632781734842014-07-15T22:42:57.927+02:002014-07-15T22:42:57.927+02:00Nem egészen értem, hogy mi a problémád, de nyilván...Nem egészen értem, hogy mi a problémád, de nyilván van valami...Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-11277973336158649122014-07-15T21:12:53.579+02:002014-07-15T21:12:53.579+02:00Nem kell szennylapokat olvasnod bár elmondom, bár ...Nem kell szennylapokat olvasnod bár elmondom, bár lehet csak két hét múlva olvasod...<br />Nem kézzel írott árak voltak, a pincérnő még a kólámat is utána töltötte.<br />Nem eszem meg 10 perc alatt egy laktató pizzát, mivel nem habzsolok...ja és ha a pincér lassú volt, akkor a július 15-én bejegyzés, a június 26-án történt látogatásról egyszerűen nevetséges.Szerintem akkor a pincér hozzád képes még gyors is volt.Jó reggelt.<br />Üdv<br />NyúlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-47515811120863757172014-07-15T21:08:16.854+02:002014-07-15T21:08:16.854+02:0006.26 és 07.15 :DD06.26 és 07.15 :DDAnonymousnoreply@blogger.com