tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post7866185255332290308..comments2024-03-11T02:21:56.822+01:00Comments on GasztroJazz: Pizzériák: Don FrancescoHapcihttp://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-39705340956350002322013-11-19T20:56:31.152+01:002013-11-19T20:56:31.152+01:00:):)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-33802451520717596182011-01-07T18:38:37.219+01:002011-01-07T18:38:37.219+01:00Különvélemény: jól kivitelezett vastag pizzát még ...Különvélemény: jól kivitelezett vastag pizzát még keveset láttam. Talán Gianni első helyén volt rá a legbiztatóbb kísérlet (Spizzicománia vagy valami ilyesmi volt a neve, a régi postaszékházhoz közel). Azt a pizzát kifejezetten szerettem, természetesen nem használtak serpenyőt.<br />Viszont az esetek döntő többségében a vastag pizza valami (át)sületlen, szivacsos undormány.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-42369878902137124852011-01-07T18:24:31.088+01:002011-01-07T18:24:31.088+01:00A vastagtésztás nem feltétlenül jelent olajos/serp...A vastagtésztás nem feltétlenül jelent olajos/serpenyőset, de az ellen sincs akkora kifogásom, ha valaki tésztás típus.<br /><br />Az viszont nagyon gáz, hogy majdnem biztosan elősütés nélküli (feltét alatt nyers) tésztát kapsz, ha vastagabb tésztából szeretnéd (vagy eleve olyat készítenek).különvéleménynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-47170248335977252672011-01-07T10:30:53.479+01:002011-01-07T10:30:53.479+01:00Szimba: köszönöm, megnézem. Bár jobb lenne fogyózn...Szimba: köszönöm, megnézem. Bár jobb lenne fogyózni és sportolni...Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-27240789329208842322011-01-07T09:41:15.379+01:002011-01-07T09:41:15.379+01:00Hát sajnos Ilku Gáborról azóta sem hallottam semmi...Hát sajnos Ilku Gáborról azóta sem hallottam semmit. Akkor olyan 23-25 éves lehetett, tehát minden bizonnyal, ha szakmán belül maradt, akkor még aktív szakács. Egyébként olyan 98-99 környékén egyszer betértünk a a tihanyi étterembe, de mint kiderült - tulajváltás volt, és a minőség igen csak kérdőjeles volt. Azóta nem jártam ott.Haranglábhttps://www.blogger.com/profile/04300827126646612723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-56895931030262252782011-01-07T09:19:56.395+01:002011-01-07T09:19:56.395+01:00Magyar Borok Bálja:
"Az est menüjét Bucsek A...Magyar Borok Bálja:<br /><br />"Az est menüjét Bucsek András mesterszakács állította össze. A kiváló és különleges ételekhez - úgy, mint tárkonyos gyöngytyúk, mandulás vajjal töltött pisztráng, vagy szarvasérmék gesztenyetortával - Garamvári pezsgőt, valamint Légli Ottó, Sebestyén Csaba a Heimann Pince és a Royal Tokaji kiemelkedő borait kínálják."<br /><br />Ez nem pizza, de hátha kedvet kaptok rá. Febr. 26-án lesz.<br /><br />SzimbaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-57550085356938592422011-01-06T10:34:18.186+01:002011-01-06T10:34:18.186+01:00Kíváncsi lennék, hová került ez az Ilku Gábor?
Jel...Kíváncsi lennék, hová került ez az Ilku Gábor?<br />Jelenleg nem ismerek a Balaton körül olyan helyet, ahol igazán jó pizzát készítenek. Ha már az üzemeltetők nem használnak minőségi feltéteket (biztos úgy gondolják, ezeket nem fizetnék meg), legalább normális tésztát csinálhatnának.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-71371309391038594382011-01-06T09:42:45.359+01:002011-01-06T09:42:45.359+01:00A PIZZA, az minden esetben egy érdekes történet. É...A PIZZA, az minden esetben egy érdekes történet. Életemben, pizza ügyben meghatározó volt az 1993-as év. A tihanyi kompkikötő lábánál volt egy Don Pietro Pizzeria nevű körétterem, ahol egy Ilku Gábor nevű fiatalember volt a szakács. Sem előtte, sem utána, sehol nem ettem olyan magas színvonalon elkészített pizzát, mint ott, pedig Lido di Jesoloban, a Piazza Milánónál található sarki étterem, két méter magas kopasz, és minden szempontból flúgos szakácsa is elképesztően jól készítette, ...de mégsem volt ugyan az, mint tihanyban. Akkor szűretlen búzasört ittam hozzá, s fenséges volt. Egyébként a tihanyi étterem Lasagne étele is fenséges volt, mely egyébként helyben gyúrt házi tésztából készült, természetesen.Haranglábhttps://www.blogger.com/profile/04300827126646612723noreply@blogger.com