tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post5500033424818522661..comments2024-03-11T02:21:56.822+01:00Comments on GasztroJazz: Októberi nyár a DunánHapcihttp://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-38423825306845989182014-01-03T01:15:23.550+01:002014-01-03T01:15:23.550+01:00Oké, rád csörgök, nem szeretek váratlan vendég len...Oké, rád csörgök, nem szeretek váratlan vendég lenni.:)hoplitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-73016229281720164202014-01-03T00:35:14.528+01:002014-01-03T00:35:14.528+01:00Budapesten vagyok egész héten, várlak.
Igen, szint...Budapesten vagyok egész héten, várlak.<br />Igen, szinte kizárólag rablózni szoktam, szinte kizárólag pergetve és a Dunán kívül alig járok más vízre. Azt nem mondanám, hogy az elképesztő halbőség vonz benne...Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-14406054475586954112014-01-03T00:06:10.243+01:002014-01-03T00:06:10.243+01:00Ha már ilyen késő van...és a gép előtt vagyok, akk...Ha már ilyen késő van...és a gép előtt vagyok, akkor küldök egy receptet, amit régen láttam,, átalakítottam és a süllőhöz méltó vég.<br /><br />Egy kiló sülló, olyan nyócvan deka krumpli (a legjobb a tavaszi apró, ami isteni tud lenni) egy deci olíva....vagy kettő....egy nagy halom petrezselyem,(na ezért tavaszi) 10 deka vaj, legalább, só bors, reszelt citromhéj, egy deci jó fehér bor.<br /><br />Lehúzatod a halfilét, közben már megfőzöd a kis krumplikat. összevágod a nagyon nagy csokor petrezselymet.<br />A forró halat megszórod a borssal, sóval, citromhéjjal, tűzálló tálba teszed, összekevered a krumplit a vajjal, kis olajjal, a petrezselyemmel, ráöntöd a krumplit, a pohár fehér bort és amilyen sütőd van, azon a legerősebb fokozaton lefedve összesütöd-főzöd-rottyantod....<br />Szerintem egész jó kaja....mondhatni szuper.<br />De mivel csak az ilyen süllő-félékkel az igazi, ezért én csak szökőévente eccer eszek ilyet.:)<br />hoplitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-4604839247447708982014-01-02T23:46:47.267+01:002014-01-02T23:46:47.267+01:00Hoplita vónék, csak ez a gyökér izé valamit elbasz...Hoplita vónék, csak ez a gyökér izé valamit elbaszott..:)<br /><br />A jövő héten, olyan szerda, csütörtök környékén mennék a nagyfaluba, rádcsörgök időben, ha megfelel.<br /><br />És boldog új évet, legalábbis jobbat, mint az idei vót.<br />Ezt magamra gondoltam, rám férne.:)hopéitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-2417358767070506742014-01-02T23:42:14.637+01:002014-01-02T23:42:14.637+01:00Te csak rablóhalazol, Hepci?
Olyan vagy, mint az ...Te csak rablóhalazol, Hepci?<br /><br />Olyan vagy, mint az öcsém...annak is csak süllőből, meg balinból áll a világ.:)hnoreply@blogger.com