tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post5115620504890266831..comments2024-03-11T02:21:56.822+01:00Comments on GasztroJazz: Szamos Marcipán - Pilisvörösváron és a belvárosbanHapcihttp://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-20391445684844574202012-10-14T11:03:24.843+02:002012-10-14T11:03:24.843+02:00Ott nekünk is elég lassan hozták ki a sütit tavaly...Ott nekünk is elég lassan hozták ki a sütit tavaly nyáron.<br />Bár engem a 15%-os szervizdíj jobban bosszant...Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-85751379988109273892012-10-13T21:40:11.420+02:002012-10-13T21:40:11.420+02:00Szépkilátásba jártunk fel néha hétvégén. Mindig re...Szépkilátásba jártunk fel néha hétvégén. Mindig rengeteget kellett várni. Legutóbb azonban 40 (!!!!) perc várakozás után megkérdeztük a pincérlányt,hogy mi újság, és akkor azt mondta, még mindig van 2 rendelés előttünk ... Szerintem többé nem megyünk oda. Egyébként teát és sütit rendeltünk, nem pepecses fagyikelyhet vagy turmixot.Bettinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-73787376641850771392012-02-14T13:48:47.525+01:002012-02-14T13:48:47.525+01:00Igen. Nem dolgoznak együtt, de a Szamos története ...Igen. Nem dolgoznak együtt, de a Szamos története eléggé benne van.<br />(Bár -nem akarok spoilerezni- volt egy fejezet a könyvben, amit én úgy nem tettem volna bele, de majd szerintem rájössz, melyikre gondolok, ha olvasod)Elrenorhttps://www.blogger.com/profile/08898234489783671213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-45507189809645044582012-02-07T23:36:21.194+01:002012-02-07T23:36:21.194+01:00Köszönöm a tippet, nem olvastam még. Tudom, a csal...Köszönöm a tippet, nem olvastam még. Tudom, a család két ága nem dolgozik együtt, alkalomadtán a Szamos Miklós-féle cukrászdákról is írok majd. Övé a Ruszwurm és a budaörsi Szamos, ugye?Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-78802691263126284992012-02-07T22:31:28.082+01:002012-02-07T22:31:28.082+01:00Kedves Hapci!
Tök jó írás, jó képek, köszi! Aján...Kedves Hapci! <br /><br />Tök jó írás, jó képek, köszi! Ajánlom figyelmedbe az "Apán királysága" című könyvet, Szamos Miklós tollából (vagyis majdnem), ha még nem került volna kezedbe.<br /><br />Üdvözlettel:<br />ElrenorElrenorhttps://www.blogger.com/profile/08898234489783671213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-62111344464845792672012-01-07T08:47:10.718+01:002012-01-07T08:47:10.718+01:00Betyár: azt szívesen megkóstolnám... :)
Igazándibó...Betyár: azt szívesen megkóstolnám... :)<br />Igazándiból nem ettem még számottevően jobbat a Szamos-féle Eszterházynál, pedig próbáltam sokkal drágább verziókat is (pl. Villa Bagatelle). Talán a Kogarté (henger) volt szimpatikusabb (visszafogottan édes), az viszont nem elég intenzíven diós.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-89569468002718761882012-01-06T14:13:15.218+01:002012-01-06T14:13:15.218+01:00ezeket a marcipánrózsákat vigye a szemem elől, de ...ezeket a marcipánrózsákat vigye a szemem elől, de a krémesük az tényleg remek:). eszterháziból az enyém jobb azok szerint, akik kóstolták mindkettőt: az övék kicsit édes. szóval budán az egyik legjobbak.<br /><br />betyárAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-47822220165046033792011-12-15T14:06:38.695+01:002011-12-15T14:06:38.695+01:00Hapci: Csak félreérthetőnek tűnik a megfogalmazás,...Hapci: Csak félreérthetőnek tűnik a megfogalmazás, erre utaltam. :)ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-76766934420338851712011-12-15T11:51:16.403+01:002011-12-15T11:51:16.403+01:00Ehran: a B. Ágnesről írt mondatommal kapcsolatos p...Ehran: a B. Ágnesről írt mondatommal kapcsolatos problémádat nem egészen értem... így éreztem... baj? (vagy baj, hogy leírtam?) - tudom, nem diplomatikus, de nem vagyok diplomata. Tán egy szó (<i>módon</i>) nem megfelelő, ki is cserélem (<i>mértékben</i>).<br />Barackmag: belestem a raktárba, amikor nem látták; barackmagot nem láttam...<br />Csokoládé: azt fogják csinálni, amit bohóckodásnak nevezel. Nem tudom, a partnert megnevezhetem-e, ezért inkább majd személyesen, ha érdekel.<br />Édesség: leginkább változatos(abb) textúrákat hiányolok a Szamos süteményeiben, olyan azért van elég sok, amit nem érzek túl édesnek.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-22619939054881525502011-12-15T11:05:33.461+01:002011-12-15T11:05:33.461+01:00Filatelista? Na, fúj, undorító! :)))
Tényleg korre...Filatelista? Na, fúj, undorító! :)))<br />Tényleg korrektül, sőt, igen szimpatikus módon reagáltak a kritikára, követendő példa! De ezért sem szép ez a megjegyzés: "Útközben feltűnt, Ágnes az alkalmazotti kötelességet messze meghaladó módon kedveli a cég vezetőit." :)<br /><br />"A csokoládé alapanyag többnyire Callebaut és Belcolade; sok saját gyártású terméket (a marcipánon kívül pl. lekvárok) használnak."<br />A Belcolade annyira nem lopta a szívembe magát (már amit kóstoltam belőle, ettől még lehet jó), de a Callebaut egész korrekt, a házi lekvár is plusz pont. A marcipánjukról viszont azért hallottam olyat cukrász ismerőstől, hogy akkor hagyta abba a rendelését, amikor elkezdtek sárgabarckmagból (is) készültet küldeni... :/<br /><br />"a cég hamarosan a táblás csokoládék gyártásába is belevág egy hazai partnerrel összefogva."<br />Mármint tényleg rászánja magát végre valaki, és Kati nyomdokaiba lépve valóban csokoládét fog készíteni, vagy csak újabb bohóckodás lesz megolvasztott, temperált, ízesített és formába öntött kész csokival?<br /><br />"Kelényi úr szerint "Az édesség legyen édes!",..."<br />Hát ebben én sem értek egyet vele, az édesség ne egyszerűen édes legyen, hanem olyan ízű, amilyennek lennie kell: a csokis csokis, a gyümölcsös gyümölcsös, és ne nyomjanak el minden ízt egyen-édességgel. Kíváncsi lennék rá pl., használnak-e sót az édességeknél.<br /><br />Köszi amúgy, jó beszámoló.ehranhttps://www.blogger.com/profile/10283434728403271650noreply@blogger.com