tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post4571464205607770757..comments2024-03-11T02:21:56.822+01:00Comments on GasztroJazz: Megyeri Csárda - fekete (hal)levesHapcihttp://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-83084069285438462572014-06-08T13:47:24.327+02:002014-06-08T13:47:24.327+02:00Hallottam már hírét, talán augusztus közepén eljut...Hallottam már hírét, talán augusztus közepén eljutok oda (akkor egy szombathelyi rendezvényen kiállítok 2 napig).Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-2341878126191714332014-06-08T05:38:12.191+02:002014-06-08T05:38:12.191+02:00Mindenkinek szeretettel ajánlom a bozsoki szőlőheg...Mindenkinek szeretettel ajánlom a bozsoki szőlőhegyen található Határmenti Vígadó-t.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-83165799825436517832014-05-27T23:54:50.909+02:002014-05-27T23:54:50.909+02:00A jó csárdákban általában a magyarosch miliő is vi...A jó csárdákban általában a magyarosch miliő is visszafogott, nem turistaetetés a fő profiljuk. Fővárosi jó étteremhez viszonyítva persze hosszú az étlap és találhatsz alaki problémát (a másik battai (dunafüredi) csárdában pl. menzai szintű az evőeszköz), de az ilyesmi engem nem különösebben zavar.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-15645920569717978132014-05-27T13:32:43.774+02:002014-05-27T13:32:43.774+02:00Hát örülök, ha ezek szerint van jó is.... bár enge...Hát örülök, ha ezek szerint van jó is.... bár engem sajnos a kulacsos-hímzéses-magyarosch miliő is külön taszít. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-64719427011310525342014-05-26T19:39:30.165+02:002014-05-26T19:39:30.165+02:00A büdös halról egy régi vicc jut eszembe. Vendégúr...A büdös halról egy régi vicc jut eszembe. Vendégúr reklamál a felszolgáló kisasszonynál: <br />-"Ennek a kávénak p××× szaga van!"<br />-"Kedves vendégúr, fogja a csészét a másik kezébe!"<br /><br />Mackóúr<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-88907373821386488592014-05-26T16:40:15.923+02:002014-05-26T16:40:15.923+02:00Pechemre én kedvelem a (jó) csárdákat. A Kígyósiba...Pechemre én kedvelem a (jó) csárdákat. A Kígyósiban és a battai Harcsában kifejezetten jókat ettünk pár hete is.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-31963141939355246832014-05-26T15:53:58.528+02:002014-05-26T15:53:58.528+02:00Ez a Mirjam meg a tulaj kezdenek engem emlékeztetn...Ez a Mirjam meg a tulaj kezdenek engem emlékeztetni a Gordon Ramsay-féle ominőzus párra... :) <br />Én amúgy Veled ellentétben be nem teszem a lábam semmilyen csárda nevű helyre, a legutolsó próbálkozásom jópár éve a híres Tenkes volt... az egyneművé szétfőtt trutymó állagban felszolgált gulyásleves után szent esküt tettem, hogy soha többé. <br />Üdv, CaipiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-38437809432242270832014-05-26T09:26:18.048+02:002014-05-26T09:26:18.048+02:00Kedves Mirjam!
Úgy tűnik, kissé el van tévedve, e...Kedves Mirjam!<br /><br />Úgy tűnik, kissé el van tévedve, ezért leírok/megismétlek pár egyszerű tényt.<br /><br />(1) A hal ehetetlen volt.<br />(2) Ehhez a helyszínen meglehetősen jóindulatúan viszonyultam: kipakoltam egy tányérra és vártam, hogy a pincér megkérdezze, mi volt a baj.<br />(3) Ha írok egy étteremről és fellelhető a mailcíme, az írás linkjét megküldöm az érintett helynek. Nem a "felháborodásukat" óhajtom kiváltani és eddig még nem is háborodott fel senki.<br />(4) Nem derült ki, milyen pozícióból védi itt a csárdát, de a "felháborodása" enyhén szólva röhejes.<br />(5) Ez egy hobbiblog, a saját cégem reklámján kívül reklám itt nincs és nem is lesz.<br />(6) Rengeteg pontyot pucoltam és élő pangasiust is láttam már.<br />(7) Érdemes lenne nagyobb figyelemmel kísérni a beszerzett hal állapotát és útját a vendégek tányérjáig, ugyanis a fentihez hasonló esetből ezen írásnál nagyobb problémájuk is lehet a jövőben.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-48373315163532456972014-05-24T15:18:27.652+02:002014-05-24T15:18:27.652+02:00Te biztos nem hibáztál még írásban mivel újságíró ...Te biztos nem hibáztál még írásban mivel újságíró vagy...láttam már több újságban is elírást ez még nem minősít egy embert...szerintem,de ez az írás meg Téged minősít.mirihttps://www.blogger.com/profile/03004142607271581502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-34283437310663618082014-05-24T15:15:13.839+02:002014-05-24T15:15:13.839+02:00És végül Kedves Hapcinak!
Én nem növelem tovább az...És végül Kedves Hapcinak!<br />Én nem növelem tovább az oldal nézettségét hogy még reklmázoni is tudjon rajta.<br />Az a baj hogy itt úgyis mindenki tökéletes ! A kölcsönös tiszteletet adjuk meg ez így van,de ezt nem mi kezdtük...hanem maga úgy hogy emailben közölte "írtam az étteremről"..nyilván azért hogy belőlünk is kihozza a rosszat és a felháborodást és mindenki ezt olvassa.Hát bejött!De mint írtam mennem kell mert tele van az étterem!<br />Szép napot!További jó blogozást!mirihttps://www.blogger.com/profile/03004142607271581502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-31675359916306692292014-05-24T15:10:34.970+02:002014-05-24T15:10:34.970+02:00Kedves Geri!Örülök hogy van egy második Grétsynk!
...Kedves Geri!Örülök hogy van egy második Grétsynk!<br />Elnézést hogy hibáztam és bántja a kicsi szemed!Tőled ezért elnézést kérek de Hapcitól továbbra sem fogok.A konyha igényes és ma is ezer á la carte volt. (jól írtam?csak mert franciául tanultam..)<br />Mi dolgozunk és nem érünk rá mindig visszairogatni nekem is ez az utolsó!<br />Szép napot!mirihttps://www.blogger.com/profile/03004142607271581502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-6766851079728673162014-05-24T15:06:41.926+02:002014-05-24T15:06:41.926+02:00Kedves logofet!Nekem ön is csak kicsi betű mivel n...Kedves logofet!Nekem ön is csak kicsi betű mivel nem vállalja az igazi nevét..Hapci merő jóindulat!Tényleg....Emailben közli hogy írt a csárdáról mert annyira nézett az oldala hogy másképp nem tudtuk volna meg soha hogy írt rólunk.....Kölcsönös tiszteletről beszél miközben cinikus és irónikus módon Ő kezdi el a pocskondiázást,mivel másként nem menne ez a blog.Biztos vendéglátót végzett hogy így ért hozzá...mi tanultuk ezt főiskolával együtt évekig ..és sem szerelek villanyt vagy cserélek gumit valamelyik műhelyben.,de ha néz politikát ezt a szakmát eltörlik majd úgyhogy lejhet még többet irgoatni erről csak az a baj hogy már unalmas és nem azért mert nem jót írtak,hanem amúgy is lerágott csont már ha tiszta jót olvasok akkor is.<br />Gyxönyörűen foglmaz...berkaom én is a "millió "szót egy idézőjelbe,ha ez a legnagyobb próbléma.<br />Medve Úrtól még elnézést kértem volna de egy ilyen unatkozó kertészmérnöktől nem fogok,én sem írok a rózsákról blogot mert nem értek hozzá.Ennyi.Ha már ír valamit értsen hozzá!És ne utána javítsa ki.<br />Szép napot magának!mirihttps://www.blogger.com/profile/03004142607271581502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-54824496740759282222014-05-23T22:57:56.180+02:002014-05-23T22:57:56.180+02:00Láttam néhány nagyon híres magyar szakács fogalmaz...Láttam néhány nagyon híres magyar szakács fogalmazását, szóval ezért nem bántanám M. Mirjamot.<br />Viszont azt nehezen tudom elképzelni, hogy ne látná, milyen "igényesség" van azon a konyhán, ahol dolgozik...Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-17525099973494946172014-05-23T20:54:57.784+02:002014-05-23T20:54:57.784+02:00Atttól ne várjuk sokat, aki az ennie szót, ENNIJE ...Atttól ne várjuk sokat, aki az ennie szót, ENNIJE formájában használja: se halászlevet, se szögek kivételét a falból, se vegetamentes húsleveset... El tudom képzelni, ahogy azt mondják a konyhán az ötnapos pontyszeletre, amit két penészes kaszinótojás és egy savanyú sonkatekercs közül vettek ki a hűtőből, hogy "mossátok le jól és forraljátok jól föl a lében"... Drámatagozat... :(Szalkai Gerihttps://www.blogger.com/profile/16151953389198438090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-9644840963176736542014-05-23T11:41:40.675+02:002014-05-23T11:41:40.675+02:00Sose állítottam, hogy tévedhetetlen volnék, viszon...Sose állítottam, hogy tévedhetetlen volnék, viszont remélhetőleg valóban jóindulatú vagyok az éttermi beszámolóimban. :)<br />Mivel általam eddig látott pontyra legfeljebb körvonalában hasonlított a hal, erre sikerült következtetni. Azért hozzáteszem, hogy pontyot nem csak étteremben szoktam látni, hanem a horgon is, valamint ezeket (500+ darab) megpucoltam és részben meg is ettem, tehát ha egy (tükör)pontyot nem ismerek fel, vélhetően nem csak bennem van hiba, hanem a pontyban is.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-63356094799148471682014-05-23T10:39:43.111+02:002014-05-23T10:39:43.111+02:00A pangasiusról: igencsak meglepődtem, hogy halisme...A pangasiusról: igencsak meglepődtem, hogy halismerő és halevő emberként Hapci nem látta rögtön, hogy ez nem pangasius. E hal talán a legkönnyebben beazonosítható az összes között, már a formája, kinézete alapján is. Ehhez még hozzájön a jellegzetes állag, íz és szag, mely egy jóbarátom találó asszociációja alapján rántottára emlékeztet. Tapasztalataim alapján az ország észak-keleti részében a legelterjedtebb a harcsa pangasiussal való hamisítása, de találkoztam vele sok helyen Budapesten, Soltvadkerten, Debrecenben, Móron, Karcagon (bio étteremben!!!), Domaszéken, Baján, Szegeden, hogy csak azokat említsem, melyek hirtelen eszembe jutnak.Dorozsmai Endrehttps://www.blogger.com/profile/12949240946552914873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-15393575540847545742014-05-23T10:35:02.029+02:002014-05-23T10:35:02.029+02:00Nagy érdeklődéssel olvastam mind a beszámolót, min...Nagy érdeklődéssel olvastam mind a beszámolót, mind pedig a hozzászólásokat. Hapci véleménye számomra messzemenően hiteles és irányadó, annál is inkább, hogy az esetek elsöprő többségében az Általa leírottak megegyeznek a saját tapasztalataimmal. Amikor meg nem, az bőven betudható a vendéglők teljesítményingadozásának. Többek között azt is értékelem a szerzőnél, hogy nem kritizálja élből a csárda-vonalat, miközben látszik, hogy szereti a színvonalas, korszerű bisztrókonyhát is. A Megyeri csárdát e szöveg dacára is kipróbálnám - minden helyre bemegyek a Pléh csárdától a Costesig - lehet, hogy egyszerűen sokat állt a hal (mely a fotó alapján egyértelműen nem pangasius) a hűtőben a szakács meg úgy gondolta, hogy a hőkezelés elveszi majd az állott a szagát. Jómagam is jártam egyszer úgy, hogy büdös harcsát raktak a halászlébe, s meg sem főzték rendesen. A tulajdonos pedig jobb lenne, ha olvasgatna pár bejegyzést a blogról, s akkor látná, hogy kifejezetten jóindulatú és objektivitásra törekvő kritikussal áll szemben.Dorozsmai Endrehttps://www.blogger.com/profile/12949240946552914873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-44832392338982096062014-05-23T09:45:21.619+02:002014-05-23T09:45:21.619+02:00Szegény pangasius egyébként egész jópofa hal (élőb...Szegény pangasius egyébként egész jópofa hal (élőben).<br />Mi egy viszonylag jónevű étteremben ismerkedtünk meg vele ("harcsanyárs"), sok éve. Kamilla úgy érezte, hogy romlott a harcsa, és megkóstoltatta velem is.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-24980815143616326112014-05-22T18:58:01.572+02:002014-05-22T18:58:01.572+02:00...ez a szabály egy hangyányit régebbi......ez a szabály egy hangyányit régebbi...Logofetnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-84992022335325567082014-05-22T18:56:43.320+02:002014-05-22T18:56:43.320+02:00Kedves Mirjam!
Igen, valóban nem könnyű szakma a ...Kedves Mirjam!<br /><br />Igen, valóban nem könnyű szakma a szakácsé, sokat dolgozik nem igazán könnyű könnyű körülmények között, és az a fránya vendég még arra is képes, hogy jelezze, ha nem jó az étel. A rossz hír az, hogy a villanyszerelő és az autószerelő munkája sem könnyű, mégsem csinálnak mártírt magukból.<br />Nem húsz éve tanították azt, hogy a vendégnek mindig igaza van, annál ez a szabály néhány ezer hangyányit régebbi.<br />Hapci védeni próbálta a védhetetlent, a dolog iróniája, hogy ön vehemensen nekiugrik ennek a -jóindulatú- igyekezetnek, cáfolva, hogy a pangasius lenne a probléma, ezzel lényegében kijelentve, hogy a botrányos minőségű ponty volt büdös. Nos, ebben az esetben a szakács(ok) legalább legalább háromszor hibázott(tak), amikor átvették az árut, amikor főzni kezdtek belőle, és amikor kiengedték a konyhából a rossz ételt. A negyedik hiba pedig az, amit bocsánatkérés helyett itt ön elkövetett, védi a mundér nem létező becsületét.<br />Azért mindenképpen hálás vagyok, hogy a "vendéglátós" nicket csupa kisbetűvel írta, maradjon is ez így, nem lesz Önből Nemecsek.<br />Én üzemeltettem éttermet kicsit több mint 5 évig, írtak rólunk teljesen reális kritikát a rettegett Wittman fiúk, enyhén szólva is nevetségesnek tartom a teljesen elképesztő reakcióját.<br />Megjegyzem, ha oly nagy örömmel hozza fel a szerző bőrös pangasius tévedését, akkor ön, aki ennyire otthon van a halak terén, tudhatja, hogy nincs ma Magyarországon egyetlen olyan halgazdaság sem, amelyik önállóan emberek millióinak az asztalára biztosíthatná a karácsonyi halat. <br />Az viszont minden további nélkül megeshet, hogy becsúszik a jobb minőségű halak közé egy-két selejtes példány, ilyenkor egyszerűbb ezt elismerni, elnézést kérni és elfelejteni az ügyet, de nem annak tanulságait. Nagy hangon hőzöngeni viszont semmiképpen nem érdemes, erősen kontraproduktív tevékenység ez. Logofetnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-47437878291544932262014-05-22T10:21:04.303+02:002014-05-22T10:21:04.303+02:00Én pangasiust akkor vettem, amikor még nem volt té...Én pangasiust akkor vettem, amikor még nem volt téma, de már lehetett kapni, a többi halhoz képest feltűnően jó áron adták a Metróban. Nagyon óvatosan párolva is olyan lett, mint a lágy tojás, és hát elég "minerális" lett a szaga. Én akkor eldöntöttem, azért olcsó, mert szar, és többet nem vettem. Azután jöttek a német lelplező videók stb. Lehet, hogy valahol jót is nevelnek belőle, de hozzánk gondolom a német videóban is megörökített tenyészetekből jön.muskotály küvéhttps://www.blogger.com/profile/10541984665363767497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-7036521678763904242014-05-21T08:21:18.597+02:002014-05-21T08:21:18.597+02:00"Rakparton végig" - mire gondolsz? Egy h..."Rakparton végig" - mire gondolsz? Egy halas helyet ismerek a rakparton (Szegedi Halászcsárda), ott tényleg pempőszerű volt a halászlé utoljára (2012) és több más baj is volt vele és egyéb ételekkel.Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-83028966970019418722014-05-20T21:03:50.890+02:002014-05-20T21:03:50.890+02:00Ha igazán rossz halászlét akartok látni vagy enni ...Ha igazán rossz halászlét akartok látni vagy enni rakpartot ajánlom,ott talán végig.<br />Ott a hal nem így néz ki hanem felismerhetetlen a nagyon sűrű lében.Én nem nagyon szeretem ha sűrű és megáll a kanál benne.Bár én amúgy is harcsa párti vagyok,mert a pontynak ha jó ha nem jó mindig van egyfajta illata,ha friss akkor is egyszóval "pontyszagú" és szálkás.<br />A képen nyilván hogy ponty van hiszen a pangat egyben nem árulják max a távol keleten, márpedig ez patkónak néz ki,nem szelet.<br />A szegedi tésztával...az az igazi.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-1324747898573082022014-05-20T19:59:48.202+02:002014-05-20T19:59:48.202+02:00Én speciel nem gondolom, hogy a vendégnek mindig i...Én speciel nem gondolom, hogy a vendégnek mindig igaza van. Azt gondolom helyette, hogy a kölcsönös tiszteletet meg kell adni egymásnak.<br />Úgy tűnik, nagy felháborodásában - a levélben reagáló tulajdonos úrhoz hasonlóan - elsiklott a hallé legfontosabb tulajdonsága mellett: a hal ehetetlenül büdös volt. Erősen reménykedem, hogy milliók nem ilyet esznek otthon karácsonykor...<br />Hapcihttps://www.blogger.com/profile/04157901516540573239noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7832918409493623852.post-29206591770509757642014-05-20T19:16:59.511+02:002014-05-20T19:16:59.511+02:00Örömünkre van még olyan vendég aki szereti és viss...Örömünkre van még olyan vendég aki szereti és visszajár.Nem is kevesen!!Hálistennek!!<br />Régen azt tanították hogy a vendégnek van mindig igaza...igen 20 éve amikor nem irogatni jöttek hanem enni.És mikor tényleg igazuk van! Ez nem az a z eset..Ráadásul egy októberi "látogatást"rak fel májusban..friss mindenesetre.<br />Sok jó és rossz kritikát is kaptunk amit jól viselünk és tanulunk is belőle ha arra érdemes a hozzászóló,de aki a pontyot pangasiusnak nézi...és ezt képpel illusztrálja is..az ki kell mondani nem biztos hogy érti a dolgát.<br />Legyen profi és hozzáértő úgy irogasson,ez az első hosszú évek során hogy valakinek visszaírtunk egyébként.<br />Ezt a szakmát állítólag eltörlik pár éven belül úgyhogy irogathattok bőven erről a témáról ami már már unalmas...Ja és örüljetek hogy nem villanyszerelő a szakács és nem autószerelő a felszolgáló mert ez lesz a trend és jó néhány helyen egy darabig majd valószínű működni is fog! Utána pedig kihal.<br />Fogalmatok sincsen milyen nehéz és fárasztó szakma amit állandóan lefikáztok,nyissatok egy éttermet hajrá!!De úgy hogy 5 éven túl is működjön!!<br />Cinikusok is lehettek hogy úgy töltitek unalmas napjaitokat hogy ételekről irogattok úgy hogy valószínű főzni sem tudtok.A halbeszerzés nem halásztól van,úgyhogy valószínű ugyanezt a pontyot eszik karácsonykor millióan otthon...és ebből főz a nagyi halászlevet..<br /> De sok a vendéglátós és még több a borzalmas vendég úgyhogy lehet hogy nagyobb kuriózum lesz ahogy fogalmazol mivel étel,étterem kritikus oldal,blog van több ezer, hálisten nem a tiéd a legnézzetebb ezért nem is aggódunk :)<br />Van még az a normális étterembe járó ember akit nem Oláh Gábornak hívnak!<br />Szép napot!<br />mirihttps://www.blogger.com/profile/03004142607271581502noreply@blogger.com