Rebarbara és eper

Kissé meleg van sokat írni, így csak az elmúlt hónapok egyik kiemelkedő éttermi desszertjét mutatom meg: rebarbara-eper mille feuille.


Lelőhelyéről, a Larusról hamarosan hosszabb írás is lesz itt.

3 megjegyzés:

  1. Mióta megjelent, nézegetem a fotót - egyre kevésbé tetszik.
    Hiába tűnik jónak a rebarbara-eper párosítás, alkalmasnak a vékony tésztalapocska, ha egy aprósággal agyon csapják az egészet: az eper nem friss, vágási felületén kiütközik a zselatin, alatta a tészta megereszkedett. A rebarbarán is, mintha látnék zselatint, gondolom, jutott a tésztára is.
    Akkor lehetne hibátlan a desszert, ha rendelésre, frissen készülne minden egyes adag.
    Mackóúr

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mackóúr, becsapós talán a fotó. A süteményen nem volt nyoma zselatinnak és a tésztalapok állagából ítélve max. 1 órával korábban rakhatták össze, ha netán nem rendelésre (szoktam látni a hűtőpultjukban 1-1 ""demo" desszertet). A rebarbarát valószínűleg cukros szirupban főzték kicsit.
      Ez egy nagyon-nagyon jó sütemény volt, bár kétségtelenül csak azért raktam ki a fotóját, hogy valami megjelenjen múlt héten, mielőtt elmegyek nyaralni. :)

      Törlés
    2. Megnyugtattál...
      Mackóúr

      Törlés