Thai Chili Wok Bar - thai vacsora peca után

Az itt megjelenő étteremkritikák többsége sok látogatás után, nem kevés műgonddal készül. Ez most nem ilyen, mivel gyorsétteremről írom, összesen 3 étel alapján, gyorsan.


A Margit híd pesti hídfőjénél levő Thai Chili Wok Bar észak-pesti horgászat után szokott eszembe jutni, ha valami gyors, egyfogásos étkezésre vágyom, aránylag késő este. A helyről a nyitás után igen pozitív kritikákat olvastam, aztán újabban azt is, hogy visszaesett.
Hát, nem tudom, nem vagyok a thai konyha felkent szakértője, és a nyitás környékén nem jártam ott.
A csirkés pad thai (1690 Ft) mindenesetre kellemes, a zöldségek roppanósak, az adag nagyvonalú. Ettem már ebből olyat, ami jobban ízlett, a Thai Chili verziójának szósza nekem túl édeskés.


A kesudiós csirke (1790 Ft) is megéri az árát, az idei első (eredménytelen) süllőzés után jóllaktam vele, miután a Food Boutique nevű helyen már bezárt a konyha. Az arányokban némi problémát érzek - bár a csirkedarabkák nem a kulináris élvezet csúcsai, de azért jobban esne, ha nem törpe minoritást képviselnének egy ilyen nevű ételben. A kesudió nem túl bonyolult formában jelenik meg a tányéron: szórtak a wokos gezemicébe egy keveset.


Igazából csak levessel is meg lehet oldani a vacsorát, a tom ka húsmentes verziója (750 Ft) elmegy vegetariánus egytálételnek is, olyan bőséges a tartalma (brokkoli, csiperke, hagyma).
Végezetül megemlítem, hogy a thai ételekhez jó kézzel válogatott magyar borokat ihatunk barátságos áron (pl. Sárosdi kékfrankos 470 Ft/dl).

www.thaichiliwokbar.hu
(látogatás időpontja: 2014. XI. 17, 2015. V. 7)

8 megjegyzés:

  1. Pár éve én is megfordultam itt egy kedves gasztro-partnerrel, ettünk két levest, mindkettő remek volt, tom ka-t és tom yum-ot, s egy vagy két wokételt, ami kifejezetten ízlett. Összességében szerettem a helyet s én is jó az ár érték arányt emelném ki. Ebben a műfajban egyébként az Október 6. utcai Buddha bár tetszett a legjobban, de a Pad Thai-jokkal is megvoltam elégedve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a bizonyos pad thait, ami jobban ízlett, az Október 6. utcai Pad Thaiban ettem. A Buddhában még csak fenőkövet adtam el az egyik szakácsnak. :)

      Törlés
  2. Végre egy olyan helyről írsz, ahol sokszor jártam. :)
    Légy szíves, legközelebb kóstold meg a Kuetiao vagy a Sukee levest, ezek nagyon jók. És a Nam tok (szigorún marhából) vagy a Lab ped nevű főételeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippeket!
      Ha egy kicsit apad a Duna, megint eszem ott peca után...

      Törlés
  3. Ez a bejegyzés siettette az elhatározásomat, meg kell látogatni a helyet!
    Pirított rizstésztát kóstoltam marhahússal. Minden kiváló volt - a hús kivételével. Mócsing, inak, hát ez nem kellett volna, nélküle többet ér a fogás!
    Mackóúr

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom, a marha szerencse dolga ezek szerint. Én ettem ott párszor, nekem rendben volt. Kóstold meg a kacsásat (Lab Ped), azért garanciát vállalok. :)
    Parázs Presszó is jó, igazi thai feleség főz és nagyon jókat, de mostanában gyakrabban járok ide, mert gyorsabb és olcsóbb. (Voltam többször Ázsiában és nekem tényleg autentikusnak tűnnek a kajáik.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Parázs nekem eddig kimaradt, pontosabban voltam ott, de szinte semmit nem ettem, csak beszélgettünk.

      Törlés
  5. Sziasztok, Ha igazi ázsiai ebédre vágytok, akkor látogassatok el a Wokzilla sushi bárba. Itt mindig friss étel vár benneteket, érdemes kipróbálni. http://wokzilla.hu/

    VálaszTörlés