Budai Gesztenyés - újra a szabadban

Az újabban nagyvendéglőnek nevezett Budai Gesztenyés kertjében jókora tömeg ebédelt az első igazán jó időt hozó szombaton. Csatlakoztunk hozzájuk.


Mindig különleges jó érzésekkel tölt el az első szabadtéri éttermezés, teniszezés, vagy éppen bermudában sétafikálás. Ilyenkor a problémák se zavarnak túlzottan. A Budai Gesztenyés természetesen a nagyvendéglő elnevezés bevezetésével se lett csúcsgurmé hely, a szolgáltatás minősége összhangban van a viszonylag mérsékelt árakkal.
Ettünk teljesen rendben lévő medvehagymakrémleveseket pirított libamájjal (800 Ft), hatalmas adag, ám sóhiányban szenvedő bundázott pontyot korianderes burgonyasalátával (2850 Ft), meg magasabb kategóriát idéző tálalású göngyölt nyúlcombot (2950 Ft) kiváló karalábékrémmel, ám alig langyosan szervírozva.
A tradicionálisnak nevezett somlói galuska (900 Ft) nagyjából tartalmazza a megkívánt elemeket és kellően szaftos, ellenben a tetejére jobb lenne tiszta tejszínhabot tenni az átmeneti (állati/növényi) készítmény helyett, és a mellé adott pudingos állagú csokimártás is konfekcióterméknek tűnik, bár abból nem kellemetlen és nem túl édes.


Ahogy kezdett sötétedni, az idő lehűvösödött, viszont hangulatunk nem lett túlzottan borongós a fogyatékosságoktól.
Ketten a fenti ételekért (2 x 2 leves és főétel, 1 desszert) és némi italért jattal 10 ezret hagytunk Budakeszin és kaptunk ajándékba egy kicsiny tégely sültpaprika-csatnit is az étterem házi készítményei közül.

www.budaigesztenyes.hu
(látogatás időpontja: 2015. IV. 11)

1 megjegyzés: