Az utolsó pörkölt a Barackosban

Nem feltétlen hajszolom a változatosságot, de szeretek új éttermeket felfedezni - ha valahol végigettem a nem sűrűn változó választékot, új célpontokat keresek. Édesapám ellenben a megszokottat kedveli, így a kétféle hozzáállás eredőjeként néhány étterem rövidebb-hosszabb időre a törzshelyünkké vált a családi ebédelések során. Sokat jártunk Takács Lajos időszakában a Gold Bisztróba, aztán a La Terrába, az Atakámba, a budaörsi Magdiba, az Új-Budavárba, az Újbudai Sportcentrum éttermébe, a Rétisasba. A felsoroltak többsége megváltozott, bezárt, az ebédmenüzés időszakát korlátozták (La Terra), netán politikai küzdelem/térfoglalás áldozatául esett (Újbudai Sportcentrum). Egyre nehezebben mozgó szüleim idősödésével egy stabil kedvenc maradt: a közeli Barackos Kisvendéglő.


A Barackos sajnos ma nyit ki utoljára. Kívülállóként úgy láttam, hogy a vendéglő a "kocsmázó" törzsvendégekből és az enni járó közönségből képes eltartani magát, persze lehet, hogy tévedek. A tulajdonos, nyugdíjas házaspár viszont belefáradt a vendéglős létbe, megfelelő üzemeltetőt pedig nem találtak a bolt továbbviteléhez.


Tegnapelőtt estebédeltünk utoljára a Barackosban, marhapörköltet, sima és juhtúrós galuskával. Kiváló volt, mint mindig, sűrű, ízes szafttal, visszafogott csípősséggel. Remélem, a konyhafőnök és váltótársa talál normális helyet, ahol hasonló jót főzhet.


Ma talán még felmegyek egy Gundel-palacsintáért...

4 megjegyzés:

  1. Kár értük! Ha tudom, még én is elmentem volna egy búcsúebédre!
    Mackóúr

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnézést, kb. 2 hete tudom, hogy bezárnak, de csak tegnap reggel jutott eszembe, hogy megírom.

      Törlés
  2. Hát ez valóban az utolsó pörkölt lehetett! Ahogy elnézem, október vége óta vízen és levegőn élsz, nem ettél mást, mint valami bizonytalan kinézetű barnaságot, pár kanál mustárt, meg egy szardíniát... Aggódom!
    Mackóúr

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt fokhagymakrémleves és pizza is...
      Viszont kétségtelen, hogy nem kényeztetem el mostanában a kedves olvasókat. Már régen feladtam, hogy heti 3-4-szer posztoljak, aztán a heti kettőt is, újabban pedig a heti egy se jön össze. Annak nem látom értelmét, hogy promókat-sajtóanyagokat vagy nulla lelkesedéssel készült írásokat kirakjak, csak hogy legyen itt rendszeresen valami új.
      Nem akarok különösebben fogadkozni, mert a nagy fogadkozások után szoktak a blogok megszűnni. :)
      Azért hétfőn lesz itt valami rövidke termékajánló vagy -fikázó, hét közepén pedig egy írás furcsa kalandjaimról az Amuleto nevű budai helyen.

      Törlés