(V)együnk szart: citromos cukorzselé a Lidliből

Kamilla rendszeresen próbálkozik citrusfélékből készült lekvárokkal, kevés sikerrel. Ezt az angol származást sejtető, ám kideríthetetlen eredetű, borzalmas cuccot a Lidlben találta.


Azt hittem, az Ikea sűrítményből készült "narancslekvárja" alulmúlhatatlan, de nem. A csinos üvegben neonzöld édes kocsonya található, benne néhány centiméterenként 1-1 citromhéjcsíkkal.
Mivel élelmiszert lehetőség szerint nem dobunk ki, ezt is elfogyasztottuk, bár elég lassan.
Egészségünkre!

Hatherwood lemon & lime marmalade
Forgalmazó: Lidl Magyarország Bt., Budapest
Beszerzési ár: - (454 g)
Összetétel: glükóz-fruktóz szirup, citromlé sűrítményből (10%), zöldcitromlé sűrítményből (10%), cukor, apró citromhéjcsíkok (2%), zselésítő anyag: pektin, étkezési sav: citromsav, savanyúságot szabályozó anyag: nátrium-citrát, zöldcitromolaj, citromolaj, színezék: lutein, klorofillin rézkomplexek

6 megjegyzés:

  1. Már bocs, de Kamilla miért vesz meg olyan dolgot, ami már a címke alapján is szar? 2x10% citromlé, sűrítményből visszahígítva? Mire számítottatok? Lekvárt/savanyúságot/pálinkát csak sajátot :)
    Rendszeresen olvasva a blogodat, jobban örülnék, ha minőségibb ételeket/italokat kritizálnál, mert ennek szerintem nincs értelme (mint az 1%-os pezsgőtartalomnak. Pl. a Lidl-nél maradva, az új borválasztékuk saját pontozása 100-as skálán mennyire felel meg a valóságnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szoktam minőségi termékeket is bemutatni, de ez kétségtelenül ritkább mostanában. Kamilla sajnos nem tanulmányozza behatóan az összetevőket a címkéken, így időnként anyagot szolgáltat e népszerű rovatnak. :D
      Lidl: Kovács Antal szerepvállalása és értékelései/pontszámai számos reflexiót váltottak ki boros felületeken. Nyilván alaposan meggondolta, hogy mit csinál. Én nem akarok a jelenséggel foglalkozni, annál is inkább, mert kb. évente kétszer fordulok meg Lidlben, bort pedig még ennél is ritkábban veszek ott.

      Törlés
  2. Szerintem fordulj meg gyakrabban, mert számos blogon látom, hogy dobogós (legtöbbször első) helyeket szereznek a termékeik. És mostanában erős a boros kínálatuk. Én termelőtől szeretek vásárolni, és van is bejáratott siklós/villányi pályám, de néha egyszerűbb a bevásárláskor levenni egy üveget a polcról.
    Az én párom se olvas bevásárláskor, ezért magamhoz ragadtam a kezdeményezést, és én vásárolok, ha pedig elfelejtek valamit, akkor pontos utasításokkal látom el hogy mit, hol, mennyit vegyen.
    Házi eltevésen nem gondolkodtatok?
    Én a céges (és a párom céges) rendezvényein is nagy ismertségre tettem szert a saját lekvár/savanyúság/pálinka hármassal. Az első kettő kifejezetten egyszerű (bio terméket használok ismerőstől), és a pálinka se gond, ha van egy helyed, ahol a cefrét a főzetésig tudod tartani. Van hogy az alapanyag egy részét én is megvásárolom (pl meggy) de az eredmény remek. Nem mellesleg kb az 1/3-át kell ahhoz eladnom, hogy a produkció számomra ingyen legyen....És ehhez se kellett vevőt keresnem, minden alkalom után jöttek többen, akik megkóstolták.
    Szóval szerintem csak döntés kérdése.
    Céloztál rá, hogy a boros felületeken reakciót váltott K.A. szerepvállalása. Hol találok erről infót? +/- volt a hatás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az Index Díványának vagy az Origo gasztrolyányainak "terméktesztjeire" gondolsz, azokat - itt és most nem részletezett okokból - nem tudom komolyan venni... de főleg azért nem járok Lidlbe, mert a szokott autós útvonalaimból kiesik.
      Lekvárt tesz el Kamilla minden évben 3-4 félét, vásárolni választékbővítő jelleggel szoktunk. Savanyúságból nem eszünk annyit, hogy érdemes lenne foglalkozni vele, pálinkából pedig jóval többet kapunk ajándékba, mint ami elfogy.
      Kovács Antival kapcsolatban 2 éve számos írás jelent meg, ezt a kettőt találtam meg leghamarabb:
      A kődzsúsztól a plasztikig (Borrajongó)
      Lopni a Lidliből - KA nagykorú kalandjai (Szomjas Gödény)

      Törlés
  3. Nem vszínű, hogy valaki 2 év után elolvassa, de szart, olyasmiről, amit később elfogyasztok, elég ciki írni, mégha trendi is! Van a rosszra még vagy 10 magyar szinonima !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anno sokat töprengtem, hogy ez legyen-e a sorozat címe, aztán megadtam magam a bulvárosság édes csábításának. :D
      Egyébként beszédben is használom ezt a szót ilyesmikre, tehát miért ne vállaljam.

      Törlés