Főzdefeszt + Street Food Show

Hétfőn a kánikula elmúltával vacsorálni indultam a Műegyetem előtti rendezvényre. A Budafoki út sarkán kis híján feldöntöttük egymást a lépteit leszegett fejjel szaporázó Vajda Pierre-rel (na jó, túloztam, csak ő dőlt volna fel ütközés esetén). Sajnos a köszönés is elmaradt, pedig szükségem lett volna értő tanácsra: mit igyak?


Ugyanis általában 1-2 pohár sört fogyasztok el nyaranta, így a Főzdefeszt részről nem is írok, hiszen e cikkemény megírásakor néztem meg, mi a fene az IPA.
Úgy tűnt, a sörösök boldogok a választékkal, míg a street food vonal elég karcsúnak tűnt, legalábbis az elképzelt 3 fogásos utcavacsorához. A levesbárok kirobbanó népszerűsége ellenére ilyen céget nem sikerült kicsábítani, a Piknik UtczaBár nevű kocsi (meggykrémleves) pedig épp bezárt, mire körülkémleltem és megvettem a feltöltőkártyát.
A Kolbice és a lángos-fánkos (Tésztafeszítő Kisiparos) standjánál hosszú sor állt, ráadásul kifogytak a tejfölös lángos egyik alapanyagából, a tejfölből. Burgerre nem vágytam (a Zingnél is hosszú sor állt), így a Dining Guide-on naankirályként emlegetett nepáli kifőzdét (Wok & Tandoori Express) szemeltem ki. Amikor kimerték a csirke tikka masalámat, sajnos elhallották a kérésemet és fél adagot adtak. A naanjuk tényleg remek és megfigyeltem a készítés csapkodós technikáját is. Legközelebb, ha a Baross utca nagykörúti részén járok, nem a Mekdöncibe ülök be melegedni...


Ettem volna még, de a lángosos bezárt, a Kolbice pedig kifogyott a tésztatölcsérből, így nem adtak ki több sorszámot. Tésztát (Pasta Station), phót (Funky Pho) és kínait (Wang) nem kívántam. Eszembe jutott valami édes Misinél, a péknél (Jacques Liszt), de a Divin Porcellóval közös standon nem láttam nyomát ilyesminek. Aztán kerestem a Padront, hátha van náluk a rozmaringos citromtortából, ők viszont nyomtalanul eltűntek, üres standot se találtam. A beharangozó plakátokon még szereplő Trattoria Toscana és NU Bisztró talán el se jött.
Sörtanácsadó híján legurítottam 2 decit a fótiak Fekete Méz nevű cuccából, majd ettem egy vaníliás-epres croissant-t a Szendzsónál. Irtó gazdaságos vacsora volt, 2500-ba fájt az egész, aztán otthon még benyomtam egy brutál adagot Kamilla csodás joghurtos-cseresznyés-meggyes pitéjéből.


Talán összenőtt, ami összetartozik, talán nem. Street Food Show-n a Hold utcai csarnokban nem jártam, de a korábbi beszámolók alapján a mostani kajakínálat elég foghíjasnak tűnt az ottaniakhoz képest.


2 megjegyzés:

  1. Nekem katartikusan jó élményem volt az idei Főzdefeszt, kár, hogy nem volt időm megírni. S megkóstoltam, néhány olyan kézműves street food terméket, amiről eddig csak olvastam: Tésztafeszítő kisiparos, Cseppentő, KolbICE. Jártunk még a Szándzsónál és Gál Attilánál is. Annyi sört kóstoltam, hogy a végére már nem kívántam egy korty IPA-t sem, ami nálam, elég ritka.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se kívántam, de már legalább tudom, minek a rövidítése az IPA. :)

      Törlés