Csepp a tengerben

Az 1% marcipánt tartalmazó "marcipános" Kaldeneker-lekvár bemutatásakor már ígértem, hogy lesz itt annál viccesebb lekvár is.
Íme, a homeopátiás adag pezsgőt tartalmazó "pezsgős" eperlekvár.


A Papp-féle lekvárokhoz ambivalens kapcsolat fűz. Valamikor nagyon régen, amikor még hangulatos "barkács" címke volt rajtuk, egészen zseniális somlekvárt kóstoltunk. Ezen felbuzdulva rövid éttermes pályafutásom kezdetén tőlük rendeltem a lekvárokat és a szörpöket. A szörpöket nem lehetett a megjelölt arányban higítani, a pontos összetétel feltüntetését nagyvonalúan mellőző lekvárok pedig - mit lehet erre mondani? - botrányosak voltak: túladagolt tartósítószertől szúrós szagúak, a névadó gyümölcs ízét csak halványan hordozók. Némi értelmetlen írásos szócséplés után megszakadt a kapcsolatom a gyártóval, azóta nem vásároltunk a hazilekvar.hu domain tulajdonosától.
Ez az üvegcse ajándékként került hozzánk.
A tartalma élvezhető eperlekvár.
Ha jól látom, az alma részleges felhasználása a vácrátóti termékekben továbbra is gyakorlat.
A csokoládé talán erős koncentrációval sejthető, de aki a pezsgőt vakon kikóstolja belőle, annak adok egy üveggel.
Nem ebből, persze, hanem egy jobb lekvárból, mondjuk a sajátunkból.

Pezsgős-csokoládés eperlekvár
Gyártó: Papp Lekvár Manufaktúra Kft., Vácrátót
Beszerzési ár: - (200 g)
Összetétel: eper, almavelő, cukor, sűrítőanyag (pektin), étcsokoládé (1%), tartósítószer (kálium-szorbát), pezsgő (0,001%)

2 megjegyzés:

  1. Ha jól számolok, egy üveg pezsgőből (vegyük a tömegét 750 grammnak) 375 000 üveg 200 grammos pezsgős-csokoládés eperlekvár készíthető. Ez 75 tonna. Remélem, elírás a 0,001%.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem számolgattam, de nem tartom kizártnak, hogy a címkén megjelölt százalék stimmel.
      Lehet, hogy nagyon drága pezsgőt használnak...

      Törlés