Serpenyős - best buy a Rózsadomb aljában

A Daubner cukrászda felett található Serpenyős a legkülönösebb budapesti éttermek egyike. A családi házban kialakított vendéglőnek kellemes a kertje, sokféle bio alapanyagot használnak, az ételek mellett jelzik a tápértéket és egyéb - átlag vendég számára kevés relevanciával bíró - adatokat, van a normál étlap, az ebédmenü és az ajánlat mellett "ínyenc" étlap is, és az se megszokott, hogy többször olvasható az étlapon és a honlapon: csak a számlán szereplő tételeket kell kifizetni. Kissé különc elmének vélem a tulajdonos Rezi Györgyöt, aki legújabb húzásként februárban "a vendégek ismételt kérésére" harmadával csökkentette az ebédmenü árát, a rendelhetőségét viszont kiterjesztette egészen este 8-ig. Prózaibb okokat sejtek a háttérben - a Szépvölgyi út-Bécsi út lokációban gombamódra szaporodnak a ki tudja, miből élő vendéglátóipari vállalkozások-, mint hogy a vendégek tömegesen követelték az árcsökkentést, de ez nem von le semmit a menü érdemeiből.


Hiszen a menü jó volt 1499 forintért is, 990-ért (3 fogás) pedig még jobb. Két előételből és 4-5 főételből választhatunk, míg desszert csak egy van az ebédajánlatban.
Legutóbb tavaszi gombalevest ettünk mamával, ami pont olyan (magyaros szellemű, paprikás) volt, mint amit mama csinál, annyi különbséggel, hogy ő tesz bele tejfölt is. A nagy csupor, rengeteg gombát tartalmazó leves után mindketten hagymás csirkemájat fogyasztottunk tört burgonyával. Az adag itt is bőséges volt, különösen a köret. Utóbbiból még hagytunk is, bár annyira jól sikerült, hogy akár magában is megettem volna, ha nem 4 deci tömény levest fogyasztok előtte.


A desszert a másik ár-érték bajnok, az Új-Budavár mintájára kissé alibi jellegű, jelen esetben házi piskóta mézes mascarponekrémmel. Ha valaki ennél többet vagy izgalmasabbat akar, nyugodtan választhat az étlap 650 forintos egyenáron mért tételei közül. Például egy hatalmas adag és igen finom-szaftos, formába rendezett mákos gubát áfonyaöntettel, vagy a másik végletet képviselő, tehát csúcsgasztronomikus méretű, viszont szenzációsan könnyű-intenzív francia csokoládétortát.


Kimért borból nem nagy a választék, és valószínűleg a pörgés se: a 2007-es soproni Ákos kékfrankos frissen nyitva is üledékes, oxidált-rozsdás színű és orvosságos zamatú, tehát alig iható volt. Némi hezitálás után megittuk, nem volt pofám az olcsó-tisztességes menü mellett kidobatni a bort. Azt, amin keresnek is valamit.

Ebédmenü minősége (1-10): 6.5 (konyha: 3, adag: 2.5, választék: 1, bónusz: 0)
Árszint: 2.5 (alsó középkategória)
Ár-érték arány: 2.6 (simán lehetne drágább is)
www.reziserpenyos.hu
(látogatás időpontja: 2013. VII. 12, 2014. IV. 16)

2 megjegyzés:

  1. Jo volt olvasni, hogy igy "rendbe jottek". Amikor ott dolgoztam a kornyeken 1-2szer probalkoztunk vele, de Istenem annyira rettentoen rossz elmenyekkel tavoztunk mind kaja, mind kiszolgalas szinten, hogy arra nincs szo! Pedig ahogy irtad is, egy marha jo helyen levo es kellemes kis hely.
    Ugy latszik erdemes egy ujabb probat tenni igy tobb ev kihagyas utan!:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem messze van, egyébként szívesen ebédelnék ott.
      Ettem étlapról is tavaly, sztrapacskát sült hagymával - magyar viszonylatban kiemelkedően jó volt.

      Törlés