Jó halászlé Budapesten II. - Duna Garden

A Gubacsi híd közelében levő szállodáról és halászlevéről a Dining Guide-on értesültem. A Duna Garden éttermének tanácsadója Kiss János, a Hyatt lánc volt corporate chefje. A honlapon comfort food szerepel meghatározásként/hívószóként. Talán nem tévedek nagyot, ha ezt úgy fordítom, hogy rendes alapanyagokból rendesen elkészített, nem túlbonyolított ételeket kínálnak, nem hangyaf*sznyi adagban...


Áprilisban egyedül látogattam a Duna Gardenbe, majd a jó idő beköszöntével és a terasz megnyitásával vittem a szüleimet is. Az elsődleges cél a halászlé volt, de ha már ott voltunk, ettünk mást is, persze.


A Duna Garden dunai vegyesnek nevezett halászleve (2600 Ft) szinte bajai stílusúnak tűnik, annyira üde és mentes a passzírozás látható nyomaitól. Jó paprikát tesznek bele és a csípőssége pont kedvemre való, a sót se adagolják túl. A minőségi, kifogástalanul filézett halat (ponty és harcsa) frissen főzik bele, a húsuk feszes marad. Élvezhető, de nem katartikus, vagyis a jobb boltit meg nem haladó kenyeret és házinak tűnő gyufatésztát adnak mellé, valamint frissen vágott paprikát.
Ez a mutatvány többe kerül, mint a legtöbb fővárosi helyen, de megéri az árát és két főnek is elég lehet. Ha egy hallevet kellene választanom - az állandóan étlapon lévők közül - Budapesten, valószínűleg a Duna Gardenét választanám.
A nem halból készült leveseket se rossz ötlet megkóstolni, a kisfazéknyi falusi tyúkhúsleves (900 Ft) aranyló, zöldségekkel és lúdgége tésztával bélelt leve remek, kellemes a vargányakrémleves (1200 Ft) is.


A főfogások választékát a grillételek dominálják, de tészták és pizzák is szerepelnek a kínálatban. Utóbbiakat nem kóstoltuk (van már elég jó pizzalelőhely a városban), a jérce casadiasnak (2500 Ft) nevezett quesadillát viszont igen, Kamilla elégedett volt vele. A BBQ oldalasomban (grillzöldséggel 2900 Ft) kissé túltengett a zsír, a mázban pedig a cukor, de lehet, hogy az én készülékemben van a hiba - más stílusú grillezett húsokhoz jobban vonzódom.


A desszerteket 900 forintos egységáron mérik és a standard választék tagjaival nem nagyon foghatunk mellé.
Itt kapható az egyik legjobb honi somlói, hengeres formába rendezve, beltartalmában az eredeti receptet maximálisan tisztelve. A tiramisu is elfogadható, de lehet krémesebbet-izgalmasabbat találni számos helyen. Az osztrák (autentikus) kivitelű császármorzsát kevésbé kedvelem, mint a honi, grízes verziót, ezt leszámítva ez ellen sem lehet kifogás.


Ajánlatban időnként egyedi desszertek is felkerülnek a táblára, nagyon tetszett például áprilisban a gesztenyés-meggyes sütemény (csokilapok, habos-könnyű gesztenyekrém, alkoholos meggy).


A Duna Gardenben nem ettünk semmi rosszat, jót annál többet, és a kevésbé sikerült tételek is bőven hozták a méltányolható szintet. Akinek ez elég, idén is találkozhat velem a teraszon...

Konyha: 6.5 ()
Árszint: 3 (középkategória)
Ár-érték arány: 2.2 (minőséggel arányos árak)
www.dunagarden.hu
(látogatás időpontja: 2013. IV. 4, IV. 15, V. 18, VII. 21, IX. 22)

6 megjegyzés:

  1. Ez jól hangzik, kipróbáljuk, ha jobb idő lesz, köszi a tippet. Üdv, Caipi

    VálaszTörlés
  2. Életem egyik legjobb halászlevét ott ettem pár éve, apámmal, meg egy jóbarátommal. Mindhármunk véleménye ugyanaz volt: a halászlé messze kiemelkedik a fővárosi átlagból és országos szinten is a legjobbak egyike.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul igen kevés helyen van a jó halászlé mellett igazán jó más étel és desszert is...

      Törlés
  3. Fejből én is csak a Bock Bisztót tudnám megemlíteni, viszont náluk csak szombatonként van halászlé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt még pont nem kóstoltam - korábban elfogy, mint amikor ebédelni járunk.

      Törlés