Torta.hu - Ráchel tortái

A közelmúltban kétszer is dolgom adódott Raj Ráchel cukrászdáinak közelében. Miután tavaly megdicsértem a közismert és kiváló flódnit, úgy gondoltam, érdemes az ifjú tortatervező más süteményeivel is megismerkedni. Hiszen egy Torta.hu nevű vállalkozásnak nagyon ott kell lennie tortában. Legalábbis így véli az egyszeri desszertbuzi.


A Veres Pálné utcai pici Tortaszalon kissé szedett-vedettnek tűnő berendezésén elcsodálkoztam, de aztán "nem a külcsín a fontos" szemléletemnek - és a kint zuhogó jeges esőnek - köszönhetően lehuppantam az egyik székre, egy nem túl tiszta üveglappal letakart asztalka mellé. A falon levő tablókon megcsodáltam Ráchel munkásságát, a mellettem levő asztalnál pedig az éppen tortát dizájnoló Ráchelt, majd jött a meggyes-mákos-vaníliás torta. Ez leginkább Hollósyék egyik süteményére emlékeztetett, kevésbé élvezetes kivitelben, ellenben némileg drágábban. Nagy baj azért nem volt vele, a tetején levő pár köbcenti műhabot leszámítva betoltam.
Ekkor még nem ment el a kedvem a Torta.hu tortáitól, így pár héttel később, a Kazinczy utcából a Wesselényibe átsétálva beültem a cég másik, Noé nevű cukrászdájába is. Ezúttal Eszterházyt (420 Ft) választottam az estére megcsappant választékból. A híres váci egységhez hasonlóan itt se adnak mellé vizet, ez nem zavar nagyon, maga a torta viszont egészen megdöbbentett. A vizes-puha piskótalapok legfeljebb nyomokban tartalmaztak diót, a pudingos állagú krém jellegtelen volt. A torta tetején centiméteres vastagságban trónolt a földimogyoró törmelékkel megszórt, robbanthatatlan állagú műhab.
Nem is tudom, mit mondjak erre az élményre. Ilyen tortákat rémes vidéki cukrászdákban szoktak felszolgálni, ahol az egyik torta barna, a másik sárga, a harmadik pedig rózsaszín, viszont egyiknek sincs semmiféle íze. Leginkább az Eszterházy megcsúfolásának nevezhető a Noé tortája, mivel remélhetőleg nem újragondolásról van szó jelen esetben.

Összefoglalva, a szűk mintavétel alapján nehezemre esik elképzelni azt a vevőt, aki egy ilyen kóstoló után kedvet kap a tortarendeléshez... talán változtatni kellene valamit...

www.torta.hu
(látogatás időpontja: 2013. III. 22, IV. 14)

2 megjegyzés:

  1. Ez bizony OFF! Szánom-bánom...
    Sajnos Sajnos lapja nem volt elérhető, Ő írt a közelmúltban kedvenc fagylaltjairól...
    Másképp is alakulhatott volna a listája, ha nem sieti el: mai hír, hogy megnyílt az első magyarországi joghurt fagylaltozó a budapesti Hajós utcában! Magyar és francia tulajdonosai egészen Amerikáig mentek, hogy felfedezzék a csodát. Szegények, elég lett volna Solymárig bumlizniuk, ahol -legalább is még nem oly régen- megtalálhatták volna, amit keresnek. Ha jól emlékszem, Yogofrűz néven árulták az Auchanban, meg gondolom, még néhány helyen, városszerte.
    Mackóúr

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok új fagylaltos hely van, egyik kézművesebb, mint a másik...
      Sajnos tavaly a cerviai kikötőben találtam egy - cipőbolttal kombinált :) - retro fagyizót. Süllyesztett, fedeles tégelyekben voltak a fagylaltok és minden kipróbált ízben felülmúltak mindent, amit itthon valaha ettem.
      Megnézem majd ezt a yogoizét, ha arra sétafikálok. Én is ajánlok valamit arrafelé: a Cake Shopban (József Attila utca) nagyon finom bazsalikomos citromfagyit (inkább sorbet) ettem.

      Törlés