Bocanova - trattoria Zuglóban

Lakótelep tövében, egy szocialista stílusú hosszú, lapostetős épület sarkán, szelektív hulladékgyűjtő ponttal srégen szemközt helyezkedik el a Bocanova. Amikor megláttam a Sunnysun úr által feldicsért helyet, némi csalódottság fogott el a lokáció okán, aztán ezt legyűrte az érdeklődés és a külcsín iránti minimális affinitásom. Bent barátságos-napfényes enteriőr, két kedves pincérlány és ebédelő tömeg (ez persze relatív egy 10 asztalos helyen) fogadott.


Az ebéd (magyaros gombaleves + mézes csirkeszárnyak rizzsel, 850 forintért) vonzónak tűnt, de nem volt rá időm, ugyanis vártak az M3 túloldalán, a Fiat Schillernél. Így csak tiramisut (690 Ft) és cappuccinót kértem. A tiramisu a tortás (= szilárd) küllem ellenére élvezetes, kellően krémes. A csokiöntet nekem nem hiányozna, ha nem lenne, de nem is zavar különösebben.


Az autójavítás után megéheztem, a kedvező antré hatására visszakanyarodtam a Bocanova elé. A szardellás-kapris napoletana pizzát (1390 Ft) az elkészülte után azonnal kihozták, és nagyon elégedett voltam vele ennyiért, meg abszolút értelemben is. A tészta vékony, a széle roppan, de nem száraz, elégséges szósz is van rajta (az utóbbi különösen ritka a honi pizzás helyeken).


Pár nappal később Zuglóban árusítottam metszőollót, utána Kamillával a Bocanovában vacsoráztunk.
A kiszemelt két leves elfogyott, de a fokhagymakrémleves spenóttal (650 Ft) jól helyettesítette őket, pont kellemes mértékben volt tejszínes, markáns, de nem durva fokhagymaízzel.


A tortelloni grande (1690 Ft) perfektül fogkeményre főzött tésztája rusztikusan vastag, ehhez képest a rikottás töltelék kissé kevésnek tűnik. A gorgonzolás mártás sajnos nem kellően intenzív ízű, nem versenyez az otthonival, amit Kamilla zacskós gnocchi mellé szokott rittyenteni.
A Bocanovában nem zacskós a gnocchi, Kamilla ilyen jó gnocchit (gnocchi salmone, 1650 Ft) régen evett. A lazacdarabkák lehetnének kissé kevésbé átsütöttek, az adag bőséges, főételnyi.


Zárásként megkóstoltam a torta Bocanova nevű csokis-narancsos süteményt (690 Ft), ó, jajj. Ez annyira hajaz egy beszállító süteményére, hogy alighanem azonos vele - nem ildomos ilyet a ház süteményének nevezni. Egyébként nem ehetetlen, csak olyan, mint a hasonló sütemények lenni szoktak: egy kávézóban elmegy, étteremben nem annyira szeretek találkozni vele.

A minőséghez képest a Bocanova árai barátiak, a ház borai is igen tisztességesek - a kisebb hiányosságok ellenére jól éreztük magunkat.
Örülnék, ha lenne egy Bocanova Budán is.
Például egy közeli lakótelep tövében....

Konyha: 5.5 (átlagnál jobb)
Árszint: 2.5 (alsó középkategória)
Ár-érték arány: 2.2 (minőséggel arányos árak)
www.bocanova.hu
(látogatás időpontja: 2013. IV. 8, IV. 13)

10 megjegyzés:

  1. Gyakori vendégek vagyunk itt, nagyon szeretem a vékony tésztás pizzát. És tényleg kedvesek a pincér hölgyek, ami természetes kellene legyen, de sok helyen nem az.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha kicsit közelebb lenne, mi is gyakori vendégek lennénk...

      Törlés
  2. Hát én viszont köszönöm a tippet, zuglói vagyok, és tuti, hogy a hétvégén kipróbálom, hiszen rendelhetünk is, ha nincs kedvünk odaautózni. :-) Üdv, Caipi

    VálaszTörlés
  3. Amíg Zuglóban laktam, addig többször jártunk, és nagyon szerettük. Egyszer bevállaltam kagylós rizottót, és isteni volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rizottót és kagylót eddig itthon csak "drága" helyen mertem rendelni...

      Törlés
  4. Ha nagy ritkán pizzarendelhetnékem támad innen szoktam. Évek óta egyenletes minőség, és messze jobb a többi környékbeli rendelős helynél.
    Furcsa lehet, de sohasem jártam bent. :)

    VálaszTörlés
  5. A Fehérvári úton, a Punto Gelatonál már voltál? Egész jól néz ki a pizza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszer benéztem tenisz után, de nem pizzát ettem, hanem tortát.
      Rettenetes volt.

      Törlés
  6. Én fokaccsát ettem, az tisztességes volt. A kollégáim pizzáztak, az is rendben volt.

    VálaszTörlés
  7. [Valami baj van a hozzászólásokat kezelő modullal, ez csak mailben érkezett meg.]

    adri új megjegyzést írt a(z) "Bocanova - trattoria Zuglóban" című bejegyzésedhez:

    Itt vegre pizzat kaptunk! Évek óta kerestünk olyan helyet a xiv, xv, xvi kerületben ahol nem a jómagyar és teljességgel élvezhetetlen átlagot hozzák ki. Se mixer, se king, se forte, se pepe sem egyikse meg sem közelíti, pedig az igazihoz (pl.etna1) még ennek az étteremnek is fejlődnie kell. Az árhoz képest pedig végképp messze jobbat kaptunk, mint bárhol eddig! Innentől kezdve mi vagy innen rendelünk vagy megyünk az etna-ba.

    VálaszTörlés