(V)együnk szart: partiital süsüknek

Szilveszterkor az anyósom megemlítette: hozzunk valami alkoholmentes buborékos italt is. Megtörtént.


A Süsü csavaros kupakját képtelen voltam lecsavarni, pedig előtte még nem ittam semmit. Kicsit hezitáltam, hogy elvágom a műanyagpalack nyakát, de aztán egy ószovjet franciakulcs bevetése segített. Nyilván a gyártó is így képzeli a nyitást.
A palackban található lötty annyira édes, hogy szinte összeragasztja a szájat. A mérhetetlen sok cukor mellett többféle mesterséges édesítőt is tartalmaz, ezek jellegzetes-undorító utóíze elnyomja a szőlőaromát.
Mit is mondjak? Kevésbé decens blogokon tán lángoló f*szkorbácsot emlegetnének a gyártóval kapcsolatban. Kamilla szerint mi mást várhatnánk ennyi pénzért. És tényleg - bár a boldogult emlékű szőlős Márka vagy valamelyik Traubi-változat minőségi italnak tűnik a Süsühöz képest. Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ismételten pénzt adjon érte... tehát remélhetőleg legkésőbb akkor leáll a gyártás, ha már minden magyar süsü megkóstolta...

Süsü party drink
Gyártó: Royalsekt Zrt., Izsák
Beszerzési ár: 250 Ft/0,75 l (éjjel-nappali bolt a József utcában)
Összetétel: ivóvíz, cukor, széndioxid, szőlőlé (2%), citromsav, édesítőszerek (Na-ciklamát, aceszulfám-K, aszpartam), tartósítószerek (K-szorbát, Na-benzoát), színezék (ammóniumszulfitos karamell), aroma

7 megjegyzés:

  1. Már miért állítínák le? Csak át kell nevezni, és megváltoztatni a csomagolását. Mindig lesz olyan süsü, aki nem fog gyanút az ár és az összetvők láttán. ;)

    VálaszTörlés
  2. És ha csak ezeket a szavakat írtad le, akkor az epres ízűnek nevezett színét még nem is láttad.....:-) Tünde

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jézusom, lehet, hogy az még rosszabb?
      Talán küld a cég termékmintát, majd akkor megkóstolom... :)

      Törlés
  3. Már bocsi, de ha egy italnak 0,75 literje kerül 250 pénzbe egy belvárosi kisközértben, amire már jó nagy haszon is rá van téve (magyarul a bekerülési érték nem lehet több 50.-/liternél), akkor attól most mit várunk? Minőséget ugye nem?? Az ilyen termékektől már a címkén olvasható összetevők riasszanak el mindenkit!! Ennyiből már egy sokkal jobb szörpöt ki tudtál volna hozni, ha vettél volna előre szörpöt..... De tényleg rémes, hogy miket sóznak rá az emberre....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak részben értek egyet, ennyit biztos nem keres rajta a bolt. Másrészt ennyi pénzért is lehet kapni jobb (magasabb gyümölcstartalmú) italokat, remélhetőleg azokon se veszteség képződik.

      Törlés
  4. Izsák garancia a minőségre.

    VálaszTörlés
  5. Bár (még) alkoholmentes bor nincs, de a pezsgőre már gondoltak. Nyilván utóbbi sem jó, de ezeknél a műlöttyöknél jobb: http://torley.hu/termekek_torley-alkoholmentes (és ez nem a reklám helye, csak infó)

    VálaszTörlés