Spazio Caffé - keringő a Nagykörúton

A Spazio (korábban: Manuel Delikátbisztró) tulajdonosát régóta ismerem. Még a Maligán üzemeltetése idején tőle vettem a kávét, gasztrofórumokon sokszor vitába, a való világban pedig bonyolult barterügyletekbe (pl. kedves feleségével leebédelték a kávégépünk új vízszűrőjének árát) keveredtünk. Aztán hál' isten nekem nem volt többé éttermem, neki viszont igen, kávézó-bisztróvá alakította a körúti Csirkefogót, így fordult a kocka: 2010-től mi jártunk ebédelni hozzá. A helyzetből fakadóan számos bennfentes információval rendelkezem, ezekkel természetesen visszaélek a lapozás után...


A Manuel Delikátbisztróban egyszerű, tisztességesen elkészített ételekből, jellemzően krémlevesekből, olasz tésztákból és csirkéből, valamint az akkori séf, Balogh Attila (ex-Baraka) remek kekszalapú pitéiből-tortáiból állt össze a kínálat.

Ez a műfaj édesanyámnak még jobban megy (2012. január)
Jobb krémleveseket csak néhány csúcsétteremben ettem (2012. október)

A bisztró 2011 tavaszán Spazio Caffévá változott, vagyis a Manuel nemzetközi láncának első itthoni tagja lett. Az addigi otthonos-kényelmes berendezést nem kis befektetéssel dizájnosabbra cserélték. A változást nem éreztem revelatívnak, azt annál inkább, hogy a kivételesen kedves pincérlány (Saci) másik kávés márkához szegődött.

Tökéletes carbonara (2012. június)
Omlós tarja modern főzelékkel (2012. május)

A konyhára egykori szakácsom, Dózsa Krisztián (jelenleg: Bar Centro) érkezett erősítésnek, de a két dudás együtt nem dudált a tulajdonos fülének tetszően, így hamarosan az Olimpia szakácsai, Giczi Andor és Nagy Szabolcs vették át a helyüket.

"Hús krumplival" (2012. december)
Csodás kacsamell (2012. május)
A rántott húst ennél kissé nagyobbnak képzelem... (2012. szeptember)

Az árak emelkedtek, a tányérokon egyre nagyobb ambícióra valló alapanyagok és kreációk jelentek meg, házi tésztákat készítettek és kenyeret sütöttek, felduzzadt a kiszolgáló személyzet. A Giczi-Nagy páros tavaly augusztusig boldogította a vendégeket, akkor váltás történt a felszolgálók körében is, és rövid ideig úgy tűnt, nem lesz többé ebédmenü. Aztán lassan újra beindult a dolog, némileg egyszerűbb ételekkel, néha konyhai vendégművész - a Maligánban kettővel utánam bedőlt Reményi Tibor - közreműködésével.

Ez a krémes mindent vitt (2011. május)
Gyenguci desszert: palacsinta geil krémmel (2012. szeptember)
Elképesztően finom volt (2012. augusztus)

Dióhéjban ennyi az eddigi történet, a sok változás közben az állandóságot a frissen elkészített, könnyű-színes, minőségi ételek jelentik. A Spazio az egyik legjobb fővárosi ebédajánlat az 1790 forintért délután fél 4-ig kínált 3 fogásával - számos látogatásunkból talán 3 kevéssé sikerült ételre emlékszem a sok élvezetes fogás mellett.

Példás tiramisu mindig kapható (2012. december)

Zárásként kivételesen a tulajdonoshoz fordulok: kedvemre lenne, ha a vörösborok között is megjelenne az ebédmenü árfekvéséhez illeszkedő kidecizhető tétel, valamint a jelenlegi felszolgáló hölgyek ténykedését minél tovább élvezhetnénk.
Mi, vendégek...

Ebédmenü minősége (1-10): 7 (konyha: 4, adag: 1.5, választék: 1, bónusz: 0.5)
Árszint: 3.5 (középkategória)
Ár-érték arány: 2 (minőséggel arányos árak)
www.spazio.hu
(látogatás időpontja: 2011. V. 24, VIII. 2, IX. 6, XI. 24, XI. 25, 2012. I. 13, III. 9, V. 25, VI. 5, VIII. 7, IX. 7, X. 31, XI. 12, XII. 17, 2013. I. 9)

1 megjegyzés:

  1. [A blogmotor megint megtréfálta Gergőt, eltűnt az alábbi egysorosa.]

    Szalkai Geri új megjegyzést írt a(z) "Spazio Caffé - keringő a Nagykörúton" című bejegyzésedhez:

    Nem tudom, miért menjek inkább, az ételek vagy a felszolgálók miatt...

    VálaszTörlés