Aromi, Mici, Rózsakert - Budaörs update

Többször foglalkoztam budaörsi vendéglőkkel, most a legújabb tapasztalatok egy részét igyekszem röviden összefoglalni.


Budaörsön abszolút értelemben valószínűleg az olasz tulajdonú Aromi a legjobb étterem. Idén a szűk beltér kerttel és új, tágas helyiséggel bővült, sikerült megszerezniük a templommal szemközti utcácska sarokingatlanát is. Az árak nem emelkedtek, sőt, megjelentek az étlapon a válságnak köszönhető tételek, mint a mini tiramisu (650 Ft), ami azért nem kisebb a divatos pesti helyek desszertjeinél.


A túl hamar kiszáradó delicata pizzában (taleggio sajt, speck, 1980 Ft) és az erősen besűrített, de nem túl intenzív ízű vargányakrémlevesben (980 Ft) a korábbiaknál kevesebb örömet leltem, de a többi ételre (húsleves raviolival, 950 Ft; sertéssült toszkán módra, grillezett zöldségekkel, 3370 Ft) nem lehetett panasz. A borokon erősen fog a ceruza, és a pincérnek tán nem kellene nyomulni, ha egy 3 tagú társaság nem óhajt fél liternél többet meginni.
Konyha: 6 ()
Árszint: 3 (középkategória)
Ár-érték arány: 2 (minőséggel arányos árak)
www.aromi.hu
(látogatás időpontja: 2012. III. 24)


A lokális ár/érték bajnok talán a város nyugati végén található Mici Vendéglő. Bár a konyha továbbra se a csúcsokat ostromolja és az árak némileg emelkedtek, ha olcsó, házias étkezésre vágyunk, érdemes betérni, különösen nyáron (a belső tér nem nagyon vonzó, legalábbis nekem). A főételek jellemzően 2000 Ft alatt vannak és egy fogással jóllakhatunk. A teraszon grillezni is szoktak, a táblás ajánlatban rendszeresen megjelennek délszláv specialitások, mint pljeszkavica, razsnyici és társaik. Nem teljesen értem, hogy egy ilyen vendéglőben miért nem lehet citromból készíteni a limonádét, de mindent nem kell értenem.
Konyha: 4.5 (átlagos)
Árszint: 2 (alsó középkategória)
Ár-érték arány: 2.2 (minőséggel arányos árak)
www.micivendeglo.hu
(látogatás időpontja: 2012. VI. 18)


A sok hasonló stílusú (= konzervatív választékkal, bőséges adagokkal és nem gasztroképművészeti tevékenységgel operáló) budaörsi hely közül talán a központi elhelyezkedésű Rózsakert konyháját érzem a legjobbnak. Náluk a legrövidebb az étlap és megjelennek modern/divatos alapanyagok is. Ennek ellenére jobban járunk, ha a klasszikusok közül választunk. A citromborsos lazacomat (2300 Ft + grillzöldség 900 Ft) túlsütötték, míg az Újházi tyúkhúsleves (690 Ft), a hideg gyümölcsleves (750 Ft), a sörös csülök pékné módra (1950 Ft) és a madártej (690 Ft) rendben volt. Az aranygaluskával már akadt baj, hogy is mondjam: érdemes lenne kisebb adagban, gyakrabban készíteni. Viszont derék dolog, hogy a pincér kérdésére adott válaszunk után a számlán már nem szerepelt.
Konyha: 5.5 (átlagnál jobb)
Árszint: 2.5 (alsó középkategória)
Ár-érték arány: 2.2 (minőséggel arányos árak)
www.rozsakert-etterem.hu
(látogatás időpontja: 2012. VII. 19)

2 megjegyzés:

  1. Mici vendéglője: igénytelen, koszos és silány minőségű alapanyagokból főznek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az alapanyagok ügyében egyetértünk, az igénytelenség nyilván viszonylagos, illetve az ár függvényében értelmezhető. Kosszal az asztalokon nem találkoztam.
      Nekem alkalmi ebédre megfelel a hely, pár nappal ezelőtt is ettem ott valamit.

      Törlés