(V)együnk szart: Ász-Kolbász parasztkolbász

Némi lelkifurdalásom van, mióta az egyik, ebbe a szériába tartozó írásom eredményeként az adott termék keresésére az első találatok szinte mindegyike a cikkemre mutat. Eltöprengtem rajta, hogy ez azért felelősség... ott emberek dolgoznak (rosszul).
De mit lehetne írni egy olyan újabb kolbászról, aminek már az illata is valami vegyigyár termékére emlékeztet... és hát Kamilla pénzt adott érte, mielőtt elvitte Szabadszállásra a tanyasi kutyáknak...


Az Ász-Kolbász Kft. kolbásza máshogy rossz, mint a Dányi parasztkolbász. Ez nem savanyodott meg, pusztán az íze (erős sósság, meghatározhatatlan vegyi aroma, rossz paprika és intenzív zsírosság eredője) és a zsíros, nehezen vágható állaga borzasztó.
A kutyák - a macskákkal ellentétben - nem válogatósak, az egyik rotweiler megette a címszereplő kolbászt. Remélem, Mollynak nem esett nagyobb baja.

Ász-Kolbász parasztkolbász
Gyártó: Ász-Kolbász Kft., Szigetszentmiklós
Beszerzési ár: 1600 Ft/kg (Spar)
Összetétel: sertéshús, sertésszalonna, állati (sertés) fehérje, étkezési só, fokhagyma, szőlőcukor, fűszerek és fűszerkivonatok, színezék (paprikakivonat), cukor, ízfokozó (Na-glutamát), antioxidánsok (aszkorbinsav, Na-aszkorbát), tartósítószer (Na-nitrit), füst; 76 kg nyers sertéshús/100 kg késztermék

41 megjegyzés:

  1. El kellett volna olvasni az összetételt vásárlás előtt, aztán meg sem venni.

    Én egy 8.000 Ft/kg árú bio szalámival jártam pórul, a Hortobágy Hús jóvoltából. Konkrétan szimpla nagyon durvára darált nyers hús volt a bélben, fűszerek és füst íze nyomokban sem volt tapasztalható. A kutya azért örült neki.

    Üdv:
    miriuta maci a kolbásztopicból

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A párom szokott többnyire kolbászt venni, míg én vagyok hajlamos átböngészni az összetételt...

      A tied abszolút biotermék lehetett: nem csináltak vele semmit.

      Törlés
  2. Én küldenék az enyémből kóstolót!
    csakitenyészete@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyitott vagyok, egy kérésem van: a minta értéke fogyasztói áron ne legyen több, mint 1000 Ft. Ha van fővárosi forgalmazó partnere, szívesen elmegyek érte.

      Üdv.: Oláh Gábor
      1124 Budapest, Hegyalja út 127/b.
      Telefon: 20-9880587

      Törlés
    2. A minta értéke:0Ft(nálam) :-)
      Elküldöm postán, vákumozva,de egy kis időt még várnék mert még nem elég szársz.
      (csak téli szezonban gyártok,egyenlőre)
      üdv

      Törlés
  3. Most eszem, de közbe a hányinger környékez, olyan szar!

    VálaszTörlés
  4. Az ize kegyetlen, meg mintha tele lenne gumidarabkákkal, a fogyasztóvédelem, hol a fa**omba van nem tudom.Velük zabáltatnám meg.

    VálaszTörlés
  5. A coopba vettem.Egyszerre vagy 7 fajtát is kiprobálásból, mert ujabban elég szar nagy részük,meg szinte minden(eu-szeméttelep), még szerencse hogy ebből az ász tutiból csak 1 szálat, pedig a pultba volt egy halommal és a szine is olyan feketés.

    A másik márkám amit nagy ivben kerülök, a surjányi.Na de csak kóstolás alapján tudunk éleményt mondani, vásárláskor bele látni nem lehet.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok azt hiszitek hogy a Pick vagy a Gyulai kft vagy Csaba hús húsból csinálják a kolbász nincs már semmi köze ízfokozó színező anyag paprika helyet én tudom mert egy ilyen helyen dolgozok. Valla ki azt mondja van ellenőrzés állatorvosi st az már előre le van zsírozva hogy mindent rendben találjon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nagyobb cégek kolbászai szinte kivétel nélkül savanyúak. Ennyi aszkorbinsav használata után gyakorlatilag mindegy, mi van benne, alig érzel más ízt.
      Valószínűleg az a jó megoldás, ha nem veszünk olyan magyar kolbászfélét, ami nagyobb láncok üzleteiben is kapható.

      Törlés
  7. A Surjányit a központban volt hentes 800Ft/kg-ért sem tudta eladni rájuk fehéredett (talán nem penész) sóból kiderült,
    ahhoz képest volt egy másik jó régen a helység nevére nem emlékezem,
    azután jött az Ász és Dányi féle, mint majdnem minőségi cucc!
    A Dányi csípős baromi erős volt, hurrá, úgy még ehető is volt időszakos hashajtóként! Tehát az volt a legjobb,
    DE egyszer egy maszek hentes eladott nekem a 800Ft-os Surjányi idejében 1700Ft/kg árral egy állítólag házi készítésű nagyon csípős kolbász,
    na azzal megjártam:
    Íze jó lett volna, de az ipari zsír a hűtőben kifolyt belőle, csepegett le a rácson,
    és akkor, AKKOR KITALÁLTAM:
    AZ IGAZI MAGYARIKUM
    A """ZSÍRBÁSZ"""! mERT a Szlovák húsárúk mindegyike (TESCO VALUE kötözött sonka) az utóbbi 10 évben mindig soványabb volt, mint a magyar minőséginek CSÚFOLT AKÁRMI = ZSÍRBÁSZ-t gyártanak a hazai gyárak-Kft-k, sőt maszekok is!
    Miért??????????? MERT!!!!! Csak akkor veszik át a hússertést lábon, amikor már túlhízott, azaz jó esetben 80% átvételi árfekvésben a hírek szerint!
    NA ABBÓL Senki Salamon SEM KÉPES JÓ HÚSÁRÚT CSINÁLNI!

    BOCSI, de kitaláltam a megoldást is = 30%-nál több zsír ESETÉN minden húsárú = ZSÍRBÁSZ,
    illetve amelyik cég nem hajlandó Zsírbász gyártani, azt azzal büntetném,
    hogy a fölös ipari zsírból kötelező
    ZSÍR_DIESEL olajat gyártatni! Ugyanis takarmány gabonából olcsóbb lenne,
    ha nincs túlhizlalva azzal a szegény állat!
    KÉPZELJÉTEK Füstöltkolbász illatú autók száguldoznának füstölögve!
    Meg parikás krumpli illatú...
    B**meg, kitaláltam az illatos autó füstöt is???

    VálaszTörlés
  8. Füstölt,főtt,kötözött LAPOCKASONKA !! Nagyon bosszús vagyok mert megtévesztett az Ász kolbász KFT.. 1.336 nettó tömegből kb. 15 dkg hús, na de milyen....rafináltan összefordított hasaljszalonna! 2136 Ft-ot fizettem a TESCO-ban érte. DE megérdemlem, ha hülye vagyok ilyet venni.Nem mondhatnám hogy az olcsót kerestem, csak MAGYART hazait.Számomra ismét bizonyság amit eddig is tudtam, magyarok vannak és lesznek.Sajnos hogy nem szedhettem nagybetűvel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ettől a cégtől semmit se veszek a jövőben - szerencsére vannak még magyarok, akik normális kolbászt készítenek.

      Törlés
  9. Próbálnék a Fogyasztóvédelemnél eljárni az Ász Kolbász ehetetlen, romlott húsvéti sonkája miatt, miután a cégnek semmiféle e-mailjére nem lehetett levelet küldeni.
    A fogyasztóvédelem viszont olyan bonyolult, hogy nem éri meg. Hogy lehet, hogy egy ilyen céget még nem számoltak fel néhány milliárdos büntetéssel sújtva? Hogy tehetnek nemzeti színű címkét a termékükre? Hány embert fognak még megtéveszteni? Netán meg kell halnia valakinek kolbászmérgezésben, hogy elkapják őket?
    Egy póruljárt kecskeméti háziasszony

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sonkájuk még rosszabb, mint a kolbászuk?
      Dzsízusz.

      Törlés
  10. Tiltakozom a szabadszállási ebek nevében (szabadszállási, bár nem eb vagyok)

    VálaszTörlés
  11. Most Domonyban támad az Ász-Kolbász.1099 Ft-os Ász-Kolbász húsvéti kötözött sonkát árulnak a helyi kisboltban.

    Köszönöm a posztot, ezek után azt is messzire elkerülöm majd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lenne hozzá bizodalmam... itt fentebb írt is valaki róla...

      Törlés
  12. A Tesco-ban vásároltam Ász-Kolbász Kft.-terméket. Egy 1kg-os Szigeti Sertés Párizsit. Tudom, hogy a palizerbe sok olyan dolgot beledarálnak amit ha látnék, lehet akkor nem ennék meg. Viszont amikor a palizerben apróra darált KÉK nejlon darabkákat és ismeretlen kemény barnás színű anyagdarabkákat találtam az már Nekem is sok volt. Gondoltam leírom és közzéteszem a tapasztalatomat. Ezt a céget be kellene záratni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán az is segíthetne, ha a cég tulajdonosai kizárólag a saját termékeiket ehetnék...

      Törlés
  13. Nekem most szakította fel az ínyemet egy darab műanyag, ami a kolbászukban volt.... első harapás... ment is a kukába az egész úgy ahogy van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beszámolhatna valaki jó tapasztalatról is a cég termékeivel kapcsolatban... vajon miként működik még az Ász-Kolbász? Ki vesz tőlük másodszor is bármit?

      Törlés
    2. Én kaptam kóstolót egy szárazkolbászból, ami eddig a legfinomabb volt. (ettem dányit is, az nem ízlett) Akkor még nem tudtam, hogy Ász-kolbászt ettem, csak miután kiderült, hogy honnan való a kóstoló, akkor kezdtem rákeresni neten és nem is értem, hogy lehet, de az a szárazkolbász, amit én ettem nagyon finom volt.

      Törlés
    3. Végre egy ember, akinek ízlett egy Ász-kolbász. :)

      Törlés
  14. Én tegnap vettem A Budaőrsi Tescoban egy pár kolbászt ,itthon derült ki hogy sós ,és tiszta mócsing. Ász- Kolbász kft gyártmánya . Emberi fogyasztásra alkalmatlan. Többet nem veszek -e cég termékeiből.

    VálaszTörlés
  15. Azért nem minden cég ilyen.E mentes höntös.Mi magyar sertésből és szelektált parikából izfokozó nélkül tradicionális módon füstölve gyártyuk,kis mennyiségben. https://www.facebook.com/E-Mentes-H%C3%B6nt%C3%B6s-1557363197868181/?fref=ts

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem végre, hol árulnak - szoktam járni a Bikás park környékén, egyszer kipróbálom.

      Törlés
  16. Nekem a disznósajtjukhoz volt ma "szerencsém". Az első falatot úgy köptem ki, mint a büdössz*rt. Nem hiszem, hogy valaha ettem ilyen borzalmat.

    VálaszTörlés
  17. Az Ász-kolbász még mindig remekel! TESCO-ban vettünk húsvéti gyorspácolt lapocka-sonkát.Ilyen szart még nem ettem! Puha, vizes, rossz ízű. Megy a kukába. Soha többé ilyet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tűnik, stabilan tartják a "színvonalat".

      Törlés
  18. JÓ HÍR, JÓ HÍR! Már legalábbis ami az árat illeti:)

    Tegnap vettem Szabadszálláson (valóban ott lakok)269 forintért 500 gramm akciós "Szigeti májast", amely a fent nevezett Ász-Kolbász Kft. gyártmánya. Ma reggel feleségemmel a reggeli keretében ki is próbáltuk, és elsőként annyit tudok mondani, hogy megérdemeltem, amit a kenyeremre kentem. Mert aki olyan gagya, hogy csupán azért, mert nem akar még egy félórát várni amíg a kiváló hentesünk délután kinyit és inkább ezt a terméket vásárolja, az pontosan azt érdemli, amit én is kaptam. Mégpedig egy meghatározhatatlan vegyi terméket, amelynek ráadásul olyan enyhén megpörkölt műanyagra emlékeztető mellékíze van, hogy az valami szörnyűség.

    65-éves fiatalember létemre már sok kellemes és még több kellemetlen ízélményben részesültem. De esküszöm, hogy egy ilyen csapnivalóan visszataszító kenőmájast még soha sehol, egy országban sem kaptam.

    Igaza van persze mindenkinek aki kérdezi, mit várok el 269 forintért. Valójában semmit, de hirtelen cserben hagyott az eszem, annyira megkívántam magát a kenőmájast és nem gondolkodtam tovább. Minden esetre óvni szeretnék mindenkit, ettől a cégtől a továbbiakban bármit is vásárolni. Csak azon csodálkozom, hogy ezek még egyáltalán léteznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a "májas" kb. a címszereplő kolbász árának harmadába kerül...

      Törlés
  19. Megvesztitek a létező legolcsóbb kolbászt, májast, sonkát stb és utána háborogtok?!! Érdekes amikor a kasszánál fele annyit kellet fizetni érte mint a boltban található bármelyik másik kolbászért akkor nem kiabáltatok hangosan! Megveszitek a legolcsóbbat és szidjátok a Magyar termékeket!! tele vannak a boltok finom Magyar kolbászokkal és sonkákkal, csak meg kell őket fizetni! Még az Ász Kolbász is gyárt finom kolbászt csak 2x annyiba is kerül....

    VálaszTörlés
  20. Életem leghosszabb lecsókolbászát az Ász-Kolbász Kft.-től ettem.Mócsingos,béldarabok,undorító ízű....Soha többé nem fogok vásárolni semmilyen terméket tőlük!Ilyen igénytelenséggel nem találkoztam még!!!Kár minden gramm alapanyagért,ami a kezeik közé kerül...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vajon mit csinál a NÉBIH, miközben ezek a cuccok a boltokba kerülnek?

      Törlés
  21. Jelentem, megtört a jég.
    Hála a magasságos Istennek, az Ász Kolbász csődbe ment. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cégvezető remélhetőleg megeszi a maradék készletet. :)

      Törlés