Péterfy Bori, Ördögkatlan - love és good bye

Péterfy Bori és a zenekara lenyűgözött az első lemezt bemutató A 38-as koncerten: az Amorf Ördögök nyomdokain járva levegős, intelligens popzenét csináltak, az énekesnőnek jól állt az alterdíva szerep. Aztán meghallgattam valahol (tán szintén a hajón) a második lemez bemutatóját, akkor némileg kiábrándulva távoztam.


Úgy tűnt, hogy Bori és a zenét szerző Tövisházi Ambrus rákattant az első lemez slágereinek (Hajolj bele, Vámpír, etc.) vonalára, csak azoknak a daloknak a bája és változatossága nélkül. Tehát valami kis billentyűs prüntyögés, aztán hajrá, szóljon minden hangszer, gyors tempóban nyomjuk a mit is? Hát a slágert, na.
Persze, érthető a dolog, a csapatnak meg kell élni valamiből, időközben a klubok világából nagyszínpados attrakcióvá "fejlődtek". A változatosság hiányán kívül egy bibi van a koncepcióval: Péterfy Bori egyszerűen nem elég jó énekesnő ehhez a méjnsztrím slágerzenéhez, élvezetes tónusban nem tudja túlüvölteni a zenebonát.
Így történt, hogy az Ördögkatlan Fesztiválon már éjfélkor, az első negyedóra után untam Boriék produkcióját. Időnként Gábor barátomra sandítottam, vajon ő is így van-e vele, mer' akkor mehetnénk a fenébe, vagyis haza, aludni. De nem tudtam olvasni az arcáról, maradtunk. A végén kiderült, ő is így volt.
Tehát mostantól hosszabb önmegtartóztatásra készülünk a P. Bori & Love Band fellépések ügyében.
Remélhetőleg ez nem viseli meg az énekesnőt.
A biznisznek mennie kell tovább.

6 megjegyzés:

  1. Khmmm... "nem elég jó énekesnő" - szerintem egyáltalán nem jó. Én pár éve tévében hallottam koncerten énekelni: hát ritka csapnivalóan csinálta, még csak nem is emlékeztetett az albumokon összerakott dalokra az előadás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre próbáltam célozni: underground jelenségnek, finom zene mellé elmegy, kommersz popénekesnőnek viszont necces.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Mindig szomorú vagyok, amikor valami kommercializálódik, pedig lehetne jobb is. Péterfy Bori zenéje a mainál lehetne sokkal jobb, illetve korábban az volt. Egyébként az se tetszett, ahogy a nagyharsányi koncerten "kommunikált" egyes férfiakkal, nem köllene már anyaként erőltetni ezt a szexdémon vonalat, de mindegy - ezt nem is tartottam említésre érdemesnek.
    Mindjárt megnézem, amit belinkeltél...

    VálaszTörlés
  4. Hát ez az... én akkor szereztem róla tudomást, amikor egy "kedves" férfiismerősöm felhívta rá a figyelmet. Mindjárt az volt az érzésem, hogy sokkal inkább a külcsín és a viselkedés viszi el a hátán az egész produkciót. Ezt csak megerősítette a fent említett tévében látott koncertje. Szóval az oké, hogy valaki dekoratív, és ezzel sikereket ér el, de ettől még messze van a zeneművészet, pláne, amit ő próbál erőltetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könnyű helyzetben vagyok: az általam ismert Borik közül Péterfy jön be nőként legkevésbé. :)

      Törlés