Mediawave - apró örömök a Monostori Erődben

Idén Komáromban rendezték a Mediawave Fesztivált. Andrea, Dóra és Balázs kora délután Révkomáromban (Komarno) sétáltak egyet, míg én a Duna-parton leskelődtem, majd körülnéztem az álmos, vonzó vendéglátóhelyekkel nem telezsúfolt városban.


Az első érdekes koncert (Tóth Viktor Hodek Dáviddal és Orbán Györggyel) 6-kor kezdődött, előtte találkoztunk az erődnél. A programokat a Dunára néző bástyában helyezték el, kívülről lehetett megközelíteni a helyszínt. Vettem jegyet, még jó messze a bejárattól. Megtudakolták, hogy a koncertre is óhajtok-e menni, majd megkaptam a karszalagot 1800 forintért. A bástya körül és bent a szokásos gasztrofelhozatal volt (grill, kürtőskalács, rétes, lekvárok), az egyik teremben borozni lehetett. Kiderült, a karszalagommal nem tudok bemenni a koncertre, ehhez kellene koncertenként 1-1 üveglapocska is, amiket viszont nem kaptam meg a szórakozott jegyárusoktól. Egészen picit idegesek lettünk, célszerűnek látszott inni valamit...
A boros-pálinkás teremben mindenhol tacepao hirdette, hogy a zöld fesztivál jegyében a poharat visszaváltani nem áll módjukban. Ez olyan jó poén, hogy még mindig röhögök (hahahaha). Sebaj, a lányok és Balázs megvették a százforintos poharakat négyszázért, majd töltettek beléjük a Deé család finom rajnaijából. Aztán megint bementünk volna (engem kivéve), de kiderült, hogy ez üvegpohárral nem lehetséges. Békés birkák vagyunk, sőt, kifejezetten szeretünk sz*pni. Balázs és a lányok szereztek plasztikpoharat, újra felsorakoztunk a terem bejárata előtt. Az őrök huncut mosollyal közölték, hogy műanyag poharat se lehet bevinni...
Roppant türelmes faszi vagyok, de néha dühbe jövök. Akkor viszont nagyon. Így történt, hogy a Mediawave fesztivál további részében az apró kősarkantyúkkal szegélyezett folyóparton nézelődtem, majd aludtam egy jót az autóban. Sokat nem vesztettem, a nap fő attrakciója, James Blood Ulmer és az utána fellépő amerikai trió felejthetőnek bizonyultak.
Remek volt az egész, jövünk még sokat, mindenkinek szép napot...

5 megjegyzés:

  1. Hello!

    Ha legközelebb így jársz,nézz be a török étterembe(king shoarma).Szerintem megér 1 misét.Mikor megyünk gombászni Várgesztesre,teszünk 1 kis kitérőt miatta.

    Üdv.:Dani(rendszeres gasztro blog olvasód) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet (és az olvasást), megyek még, arra a bizonyos csipkés kőpartra horgászni...

      Törlés
  2. Nekünk is volt egy rendezvényünk anno a monostori erődben. A biztonsági főnök mesélte hogy amikor a turisták kinéznek a dunai bástyából, mindig mondja nekik, hogy ez pedig a a vár vizes árka. Mindenki ámulva nézi a hatalmas vizes árkot, ami valójában a Duna. :o) Egy alkalommal kis szépséghiba csúszott a dologba, hiszen a miközben mindenki azon csodálkozott, mekkora egy hatalmas a vizesárok, keresztben elúszott egy szárnyashajó... :o)

    Tom
    pecazas.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ároknak azon a részén találtam néhány viszonylag ígéretes kősarkot, bár kisebb vízállásnál partra kerülnek.

      Törlés
  3. MI most hétvégén néztük meg az erődöt (pont valami kutyakiállítás volt közben) délután meg kajáltunk egy jót Komarno sétálóutcájában egy teraszos helyen, elég jó volt.
    üdv hzizi
    halesmas.blog.hu

    VálaszTörlés