Wiener szték

Történt, hogy Andreával és Balázzsal megnéztük a - műélvezet rejtvényfejtési ága művelőinek kiemelten ajánlott - Magritte kiállítást Bécsben és megéheztünk. A Kärtner mellékutcájában (Goldschmiedgasse) kezdtük keresni estebédünk színhelyét. Először az egyik lánc (Wienerwald) belvárosi üzletébe botlottunk, ezt valami autentikus kisvendéglő reményében megtorpedóztam. A következő sajnos egy "autentikus" amerikai-mexikói-wínersnicli étterem, a Sparky's (bar & grill) volt. Hideg volt és éhesek voltunk, a többiek nem akartak tovább keresgélni, így betértünk a műpálmákkal és egyéb büntető dekorációs elemekkel feldobott, meglehetősen füstös egységbe.


A ház bora sokat elmond egy helyről. A zöldveltelini kifejezetten jó volt, a kékfrankos pedig elviselhető, így némileg reménykedtem. A fokhagymakrémleves hozta is a - gyenge - magyar átlag tetejét, megsütni ugyan lusták voltak a fokhagymát, viszont legalább nem is sűrítették/tejszínezték agyon a levest. Mellé egész tüchtig kis pirítóst szervíroztak.


A pulykamellből készült sültek már nem voltak biztatóak. Lehet a háznak valami generál barnamártás-derivátuma, amit a pillanatnyi igényeknek megfelelően "ízesítenek". Kamilláéba például zöldbors került, de sajnos ettől az még nem változott zöldborsmártássá, míg a köretek a nemzetközi hűtőipar termékeiből készültek. A hely szellemére tekintettel rántott hús helyett "US sirloin" nevű vágatot (kb.: keresztfartő) választottam medium fokozatban. Ez hozta is az elvárásaim alsó szegmensét, vagyis elég rágós volt, ellenben nem száradt ki. A "sztékzöldség" bánatomra grillezett friss zöldek helyett zacskós mexikói keveréket jelent a Sparky's-ban.


Ettünk még smarnit és fekete-fehér csokimousse-t. Az utóbbival nem volt se nagy baj, se nagy élvezet, a császármorzsát pedig Kamilla egyszerűen pocséknak találta.
A fentiekért (1 leves, 4 főétel, 2 desszert, fél liter bor) annyit (60 euro) fizettünk, mint itthon egy felső középkategóriás helyen.
Mi a tanulság az egészből? Nagyjából semmi, mindenesetre Bécsben sem nehéz nem jó éttermet találni...

www.sparkys.at
(látogatás időpontja: 2011. XII. 11)

2 megjegyzés:

  1. Plachutta,Do&Co =F1 catering
    s külvárosi sarki bejzli
    belváros romlott:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legközelebb ügyesebb leszek...
      Volt egy aranyos jelenet, nem írtam meg. Be lehet látni a konyhájukba. A főételek után úgy gondoltam, megfigyelem a konyhai tevékenységet, vagyis megálltam az alkalmas ponton. Udvariasan, de elhajtottak...

      Törlés