Édes Napok a Várban

Ezen a néven zajlik csokoládé- és édességfesztivál jelenleg a Várban. Péntek este voltam ott (nem tudtam, de 9 után nem szednek belépti díjat, így ingyen besétáltam).


Először tettem egy kört és igyekeztem feltérképezni a kiállítókat.


Viszonylag hideg volt, ittam egy kiváló forró csokit S. Nemzetes Krisztinánál, aztán ettem egy jókora, kétféle krémmel töltött csokis tallért a Cadeau Bonbonnál. Megszemléltem a chocoMe klónjait (chocim és Choko Pompadour), majd megtetszett a Nándori Cukrászda Süni nevű süteménye. Az eladó kislány mousse belsőt ígért, de újfent bebizonyosodott, hogy Nándoriék elképzelése a minőségről nem teljesen esik egybe az enyémmel, így a Süni fele a kukában landolt.


A kicsi magyar kézműveseket a vásárlási fázisra tartogattam, helyette megkóstoltam a Fiat-csokit (Majani Il Cremino), annak is a legkeserűbb változatát. Ez egy gianduja alapú nugátkocka, természetesen finom, de az itthon még nem látott Ildefonsót (Manner) jobban kedvelem. Ekkorra telítődtem, szerencsére akadt más ennivaló is.


A gagyinak tűnő kenyérlángos és a tisztesnek látszó kürtőskalács helyett Árpás László etyeki sonkamester szendvicsének felével (sonka tejfölös kenyéren) fojtottam le az édességeket. Ezt a szendvicset mindenkinek ajánlom, aki képes kipengetni 800 forintot egy szelet csodás kenyérért és a még csodásabb sonkáért!


A legvégén a bevásárlás következett. Igen jónak tűntek a pár hónapos Zangio (Zoltán Angi Olga) családi műhely bonbonjai (4 db/880 Ft). A Cadeau tonkababos táblája (95 g/890 Ft) itthon némi csalódást okozott, a tonka alig érzékelhető mennyiségben van benne jelen, másrészt valamikor a Várba szállítás előtt/közben/után picit már megolvadt. S. Nemzetes Krisztina levendulás csokikrémmel töltött, a Hernyák Birtoknak készített táblája (100 g/990 Ft) viszont egészen fantasztikus.


A további szerzeményeim [Harrer tábla Agárdi meggypálinkával töltve (690 Ft) és a legkisebb Rózsavölgyi bonbonválogatás (1250 Ft)] valószínűleg csak a jövő heti isztriai-olasz utunk után kerülnek sorra.
Összességében jó ötlet ez a fesztivál, bár néhány hazai gyártót hiányoltam és talán célszerűbb lenne kánikulamentes hónapban (pl. október) rendezni. Sajnos, nem mindenki hozott/tett ki kóstolni alkalmas kiszerelést és egyes standokon akadtak silány termékek is. Azt se teljesen értem, miért kell brutális hangerejű suttyózenét nyomatni a nagyérdemű fülébe egy csokoládés rendezvényen.

3 megjegyzés:

  1. Miután elkergettek a Sándor Palota elől (ki gondolta volna, pedig ott volt hely a parkolásra), ingyen mentünk be este 8 után az utolsó napon. És:
    hűha, én is így jártam! Csalódtam a Nádoriban :(( és csalódtam a Zangioban :))!

    A Hapcira Kamillát!
    Maradok tisztelettel: Hubi
    Nemtudommi az a profil

    VálaszTörlés
  2. suttyózene? ott a jazzy rádió jó zenéje szólt és nem is volt brutális hangerejű

    VálaszTörlés
  3. Biztos volt Jazzy is... máskor... azzal nem lett volna semmi bajom...

    VálaszTörlés