Sütemények elvitelre: Déryné

Itt talán még nem írtam, hogy a környékünkön található Budai Szamos választékát már eléggé meguntuk; évek óta úgy érzem, a minőség lassan, de határozottan lefelé tart, a sütikben szaporodnak a "kényelmi" anyagok. Marad a jóval drágább Auguszt Pavilon, de náluk is beleszaladhatunk kevésbé sikerült darabokba. Néha éppen este lenne szükség vásárolt süteményre, ilyenkor szokott eszembe jutni a Déryné. Ha valakit nem riaszt a bisztró világa és vendégköre, érdemes megnézni a desszertpultot.


A képen látható sütemények közül talán a könnyű, nem túlédesített gyümölcsös túrótorta nyerte el leginkább a tetszésünket. Az epermousse krémje kellemesen pikáns, arról készítői nem tehetnek, hogy a fehércsokit (valószínűleg ez a külső henger fő alkotója) nem kedvelem. A Déryné krémes is rendes anyagból készült, nem is bírja kifogástalanul a szállítást - ellentétben a városban elterjedt rémes, műanyagokból és zselatinból álló förmedvényekkel. A krém kissé nehéznek tűnik, számomra nem éri el Auguszték legutóbb kóstolt klasszikus krémesének szintjét, de a Szamos népszerű budai krémesével bőven versenyben van.
Vettünk még habos mákost, sajnos picit beleborult a cukortartó, a töményen csokoládés csokis álom pedig a Villa Bagatelle azonos (VB) nevű szeletére hajaz, de annál kevésbé összetett és izgalmas.
A Déryné süteményei jellemzően 650 forintba kerülnek, ami nem kevés, de a pénzünkért érezhetően tisztességes anyagokból készült, néhány közkedvelt cukrászda termékeit minőségben/egyediségben meghaladó - kézművesebb - édességeket kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése