Mogyorókrém gazdagoknak és szépeknek

Gyerekkorom óta imádom a Nutellát, még Ausztriából kezdtük "importálni" a szocializmusban, több más édességhez hasonlóan. Beosztani és alkalmanként csak keveset elfogyasztani sose voltam képes, így az egyedüli megoldás az, ha nincs itthon. Mióta mélyebben érdekel a gasztronómia és figyelem az apró betűket a címkéken, könnyebb megtartóztatni magam, hiszen a Nutella döntő hányada cukor és pálmaolaj, ráadásul van egy olyan gyanúm, hogy rontották a minőségét, legalábbis a magyar piacra kerülő példányok esetében. Viszont gyakran ábrándoztam arról, milyen jó lenne egyszer megkóstolni egy gurmé kivitelű csokis mogyorókrémet...


Az Amedei mogyorókrémjéről Ízbolygó cikkében olvastam. Karácsonyra ez volt az egyetlen határozott kívánságom Kamillától. A Keserédesben elfogyott a mogyorós csoda, viszont máshol sikerült beszereznie. Sajnos, időnek előtte megtaláltam, így a szentestét csak az üres üvegcse érte meg.
Most az jönne, hogy leírom, el voltam ájulva tőle és vegyen ilyet mindenki, aki megengedheti magának. Erről szó sincs, nagyon finom, gazdagon mogyorós-csokoládés (és leheletnyit sós) az íze, de ez így is csak egy csokis mogyorókrém - közel sem éreztem olyan katarzist, mint egyes csúcskategóriás csokoládék esetében. Biztos, hogy nem veszek többet, nekem ennyit (azonos tömegre számítva az ár kb. hatszorosa a Nutelláénak) nem ér meg ez az élvezet, de kipróbálni jó volt. Esetleg házilag is érdemes kísérletezni, itt egy szimpatikus recept, szintén Ízbolygótól.

Amedei Crema Toscana Alla Nocciola
Gyártó: Amedei s.r.l., Olaszország (www.amedei.com)
Forgalmazó: Cacao.hu Kft.
Beszerzési ár: 2500 Ft/200 g (Csokissimo)
Összetétel: mogyoró (Tonda Gentile delle Langhe) 47%, nádcukor, sovány tejpor, kakaómassza, kakaó, vanília

4 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy csokis mogyorókrémből nem is lehet olyat készíteni, hogy katarzist okozzon... Mondjuk én nem vagyok elvadult fan a témát illetően, Nutellát sem tömtem 2pofára soha, de azért ez az Amedei nem volt rossz:-)))
    És örülök, hogy a Tiéd is elfogyott!

    VálaszTörlés
  2. Hapci: A Nutellából konkrétan összekóstoltuk az olaszt és a magyart Giuval, és tényleg különböznek. De már színre is.
    Az Amadei krémje mondjuk nekem nagyon bejött, de én sem tartom reálisnak érte a hazai árat (vajon az olaszoknál mennyi?). Kóstold meg a Giunál kaphatót is - van kis kiszerelésben, nem kell túl sokat reszkírozni - kíváncsi lennék, az hogy ízlik.

    VálaszTörlés
  3. Köszi a tippet!
    Az itthon kapható Ferrero termékek általában Lengyelországból érkeznek...

    VálaszTörlés