Kacsamell karamellizált banánnal

Igazán nem akarom az értő bloggerek kalácsát elvenni és kedves olvasóim idegeit se szeretném túlzottan pengetni, de ezentúl néha bemutatok - félvicces (?) formában - egy-egy ételt, amit Kamilla készített otthon kisebb-nagyobb valós vagy inverz segítségemmel. Ha kiemelkedően élményszerű éttermi fogásokkal találkozom, esetleg ezek is bekerülnek a sorozatba.


A kacsa jól működik édes ízekkel párosítva, talán túl jól is, hiszen az éttermekben hozzá gyakran adott szirupos mártások elég unalmasak ellenpontozás nélkül. Gondoltam egy merészet és banánt sütöttem a kacsa mellé. A merészség persze viszonylagos, láttam már ilyen párosítást, viszont banánt még kacsánál is kevesebbet (egész pontosan nulla darab) sütöttem korábban. Az eredmény ennek megfelelő lett, vagyis egy nagyon ronda, de aránylag finom banántrutyi. Ma már tudom, a rohadás kezdeti fázisában levő banán nem a legalkalmasabb kiindulási anyag, meg némi lisztezés se ártott volna a cuccnak leragadás ellen. Minden kezdet nehéz, nekem egy fogásban egyetlen jól sikerült elem is nagy győzelem...
A jól sikerült kacsa és a fogyatékos banán mellé Kamilla kiváló szilvachutney-ja szolgáltatta a pikáns ízkontrasztot.

4 megjegyzés:

  1. Hirtelen nem tudom, szám szerint hányféle banán létezik konyhai célú felhasználás szempontjából, de hogy az egyféle itthon kapható nem jó ehhez, az biztos.

    VálaszTörlés
  2. Nagypapi: köszi, már rájöttem. :)
    Kíváncsi lennék egy alkalmas banán hogy viselkedik.
    Egyébként tényleg nem volt tragikus, bár a finnyás Kamilla nem volt hajlandó megkóstolni...

    VálaszTörlés
  3. Lehet kapni a Sparban süthető, főzhető banánt. Néha. Zöld és kicsit más az íze. nem édes.
    Viszont az éretlen banán is jól felhasználható, de csak mikróban.
    Igaz, csak csokoládéval próbáltam, de elég normális maradt a külleme.

    VálaszTörlés
  4. Szimba: köszönöm a tippet, megpróbálom a Spar banánját.

    VálaszTörlés