Tóth Viktor


Forrás: www.tvtercett.click.hu

Balázs barátommal egy hete Őriszentpéteren jártunk. Ideköltözött Győrből a Mediawave fesztivál jazz/népzene részlege, a koncerteket a Pajtaszínház nevű épületben tartották. A közönség szűk és családias volt, nagyrészt a szervezőkből és a zenészek rokonaiból-barátaiból állt.
Elsőként egyik kedvencemet, Dresch Mihályt hallgattuk Szandai Mátyás bőgős, Hamid Drake dobos és Lafayette Gilchrist billentyűs társaságában. Dresch az utóbbi évek legjobb formáját futotta, zenéje új energiákkal telítődött az extraklasszis vendégzenészek hatására.


Forrás: www.mediawavefestival.hu

Pici szünet után az aszkéta küllemű szaxofonos, Tóth Viktor lépett színpadra egy kék pizsamára hajazó hacukában, partnerei Szandai Mátyás és Hamid Drake voltak. Tóth Viktor folyamatosan csevegő és új harmóniákat kereső játéka teljesen elbűvölt, magyar fúvóstól nem hallottam még hasonló teljesítményt. Társai is boldogan, teljes átéléssel zenéltek, így élféjtájt hazaindulva nem éreztem, hogy túlzás lett volna majd' 550 kilométert autózni 3 óra jazz kedvéért.

4 megjegyzés:

  1. Őri a szívünk csücske, ha nem is feltétlenül a kultúra lüktetése okán. Legutóbb a Dresch-Szakcsi formot hallgattuk, jól megértik egymást.

    VálaszTörlés
  2. Láttam néhány szimpatikus patakot (pl. Pinka) az autóból, de nem készültem pecabottal.
    Gondolom, akad az Őrségben sok jó gomba is...

    VálaszTörlés
  3. Ha a Pinkára mész, pisztrángozhatsz. csak az Őrségben áll együtt a kettő (jó és sok)

    VálaszTörlés
  4. Nem esne rosszul egy kis pisztráng grillezett erdei gombával. :)

    VálaszTörlés