Aldente - Vapiano: 0 - 2

Úgy adódott, hogy két egymást követő napon meglátogattam az Allee bevásárlóközpont új olasz éttermét (Aldente) és a belvárosi franchise gyorséttermet (Vapiano). Alapból idegenkedem a bevásárlóközpontok éttermeitől és a gyorséttermektől egyaránt, de az éhség és a kíváncsiság hatására felülkerekedtem ellenérzéseimen...


Forrás: www.vapiano.hu

Mindkét helyen közepes árfekvésű (1600-1800 Ft) pizzát ettem, majd tiramisut. Az Aldente Palermo pizzája nagyjából rendben volt és gyakorlatilag jól lehet lakni vele. A tészta széle hajszállal vastagabb az általam optimálisnak véltnél. A Vapianóé (prosciutto e funghi) viszont kifogástalan minőség, igaz, picit kisebb az átmérője és a feltét is lehetne rajta némileg bőségesebb. Az utóbbi pizza elkészítését nyomon követtem, mosolygós néger srác volt az elkövető.
A hasonló árfekvésű (kb. 800 Ft) tiramisut mindkét helyen poharas formában tálalják, amit nem különösebben kedvelek. Itt is az Aldente nyújtott többet mennyiségben, míg a Vapiano a minőségben volt meggyőzőbb. Az Aldente tiramisujának csak kellemes állagát lehet dicsérni, a kávé és a likőr jelenléte alig érzékelhető. A Vapiano tiramisuja komolyabb étteremben is megfelelne, bár a legjobb budapesti olasz helyek minőségét nem éri el.
Egy apróság nem tetszett a Vapianóban: megkívántam egy pohár bort a pizza mellé, de csak igen drágán mért alsó-középkategóriás külföldi tételeket találtam a relatíve olcsóbb borok között.

2 megjegyzés:

  1. Remek összehasonlítási alap a pizza, főleg a minden pizzák aljának számító sonkás-gombás.

    Gratulálok.

    Ilyen félművelt gasztrobuzi vagy, nem? Biztosan nem vesznek komolyan az MGE-s haverjaid, igaz? Gondolom, ez hajt, hogy megmutasd nekik...

    VálaszTörlés
  2. Kedves (khmmm) ismeretlen!
    Nem teljesen értem, mi a bajod velem és a sonkás-gombás pizzával, de ha kifejted, megbeszélhetjük.
    Különösebben intenzív baráti kapcsolataim (haverság) egyetlen gasztroszervezetben sincsenek. Az MGE-ben különösen nem.

    VálaszTörlés